Fratele clujeanului mort în urma prăbușirii elicopterului de la Sibiu: Și-a asumat un risc, la cât de vechi sunt aeronavele

 

Fratele căpitanului Rareş Moldovan, care a murit în urma prăbușirii elicopterului de la Sibiu, a spus că acesta și-a asumat riscuri câd a acceptat să lucreze într-o armată cu echipamente învechite. 

 

”Gândiţi-vă că era în Armată de la 14 ani. A făcut Liceul Militar, apoi şcoala şi apoi a lucrat în Armată. Asta a vrut el să facă. Era un om care ajuta pe toată lumea. Îi plăcea să ajute lumea. Dacă îi cereai un lucru, făcea două lucruri pentru tine”, a povestit fratele lui Rareş Moldovan, la Sibiu, după întrevederea de sâmbătă cu ministrul Apărării, Mircea Dușa.

 

Ministrul ne-a spus că mâine (duminică - n.r.) este ceremonialul şi că apoi o să plece sicriele ca să fie înmormântaţi. Atât ne-a spus, mai mult nu putea nici dânsul. E o tragedie, altceva nu ştiu ce să spun”, a mai afirmat fratele lui Rareş Moldovan.

 

Despre cele petrecute, fratele căpitaului a spus că: ”Având în vedere cât de vechi sunt aeronavele... Şi-au asumat toţi riscuri, cu toate astea... parcă fiecare dintre noi ştie când pleacă dimineaţa... asta nu face durerea mai mică. Tot doare”.

 

Căpitanul Rareş Moldovan era originar din Turda, dar locuia în Cluj-Napoca. El era căsătorit de mai bine de cinci ani şi avea o fetiţă de trei ani.

 

Elicopterul militar de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii s-a prăbușit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş.

 

Opt militari au murit, iar alți doi au suferit răni grave.

 

Vezi AICI numele tuturor victimelor.

Comentarii Facebook