Miercuri 17 Aprilie

Francezii și moldovenii, cei mai mulți străini din Cluj. Vezi câți imigranți sunt în acest an



Potrivit datelor de la Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj, la sfârșitul lunii martie, pe raza județului, se aflau înregistraţi 5816 cetăţeni Non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, proveniţi din 106 ţări ale lumii.

Cei mai mulţi cetăţeni străini din judeţul Cluj, provin din: Franţa (695), Republica Moldova (584), Italia (562) Germania (434) şi Tunisia (382).

De asemena, în perioada de referinţă a fost revocat dreptul de şedere pentru 68 cetăţeni din state terţe, care nu mai îndeplineau condiţiile care au stat la baza eliberării documentelor de rezidenţă.

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României, a muncii nedeclarate şi a actelor care pot aduce atingere siguranţei naţionale, în trimestrul I 2014, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj au depistat, cu şedere ilegală în România, un număr de 30 de cetăţeni străini, dintre care pentru 14 a fost reglementat dreptul de şedere, ceilalţi 16 fiind îndepărtaţi de pe teritoriul României. Totodată, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, fiind aplicate amenzi în suma totală de 34.700 lei şi 3 avertismente.

Cei 16 de cetăţeni străini, menţionaţi mai sus, au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României, prin emiterea de Decizii de Returnare, iar în 4 cazuri s-a dispus şi măsura interzicerii intrării în România pe perioade între 6 luni si 1 an.

Comentarii Facebook