Fotografii nepublicate de la Revoluție, expuse la Turnul Croitorilor / În 21 decembrie , apare un volum unic despre Călin Nemeș


Expoziția ”Cluj 22 - 23.12.1989 Fotografii inedite” care are loc la Turnul Croitorilor prezintă publicului 40 de fotografii din zilele de 22 și 23 decembrie 1989.

Fotografiile au fost realizate de electricianul Victor Cutcan și până acum nu au mai fost prezentate.

Am pus boxele în balconul de la Primărie, apoi am făcut pozele. M-am deplasat și prin mulțime, așa am reușit timp de două zile să surprind ce s-a întâmplat. Au fost trei coloane de muncitori care au fraternizat între ei și cu Armata, în 22. Un entuziasm unic, irepetabil poate. Asta cred eu că e esența”, a declarat Cutcan, citat de Clujul Cultural.

Victor Curcan, electrician la Facultatea de Chimie, a surprins momente extraordinare cu TAB-uri prezente pe străzile orașului, cu statui sau bucăți de trotuar transformate în altare.

Expoziția poate fi văzută în perioada 16.12.2019 – 05.01.2020, între orele 09:00-17:00.

Un alt eveniment foarte important, care marchează 30 de ani de la Revoluția din 1989, este lansarea unei cărți despre Călin Nemeș, eroul zilei de 21 decembrie. Cel care a scris cartea este cunoscutul jurnalist clujean Tiberiu Fărcaș.

Cartea despre Călin Nemeș va fi lansată într-un mod inedit, în Piața Unirii, în fața librăriei Universității, în intersecția de unde a pornit flacăra Revoluției la Cluj. Acolo, traficul va fi oprit timp de 15 minute pentru a putea fi lansat volumul, în locul unde primii clujeni au vărsat sânge pentru libertate.

Comentarii Facebook