Miercuri 24 Aprilie

FOTO - Fostul comandant al Bazelor Aeriene de la Câmpia Turzii, Marius Ouatu, va fi judecat de Tribunalul Militar


Fostul comandant al Bazelor Aeriene de la Câmpia Turzii și Boboc este acuzat că  ar fi condus cele două baze militare fără licență medicală validă. Alături de comandorul Marius Ouatu a fost trimis în instanță și un medic militar pentru complicitate la abuz în serviciu conform  stirileprotv.ro 

Comandorul Marius Mihai Ouatu a fost trimis în judecată de procurorii militari din cadrul DNA la un an de la trecerea sa în rezervă. Fostul pilot de vânătoare și comandant de baze aeriene este acuzat de abuz în serviciu.

forte aeriene 21.jpg

Mai bine de trei ani ar fi urcat de 147 de ori la bordul unor aeronave militare, inclusiv avioane de vânătoare MIG 21 LanceR, fără să mai dețină licența medicală validă.

Începând cu data de 30.10.2013, moment în care licența medicală i-ar fi expirat, a efectuat fără drept activități de zbor, atât ca pilot, cât și în calitate de comandant de aeronavă, conform rechizitoriului DNA, mai titrează sursa citată.

Comandorul în rezervă Ouatu respinge acuzațiile și arată cu degetul spre foștii săi șefi din Forțele Aeriene care i-au dat ani la rândul licența de zbor. Ba chiar pilotul de vânătoare susține că a fost perfect sănătos și că niciodată nu a pus în pericol misiunile aeriene, notează ȘtirileProTv. 

Sursa foto: Facebook - Forțele Aeriene Române / Ministerul Apararii Nationale, Romania

Comentarii Facebook