FOTO. Curățenie pe Someșul Mic, lângă Podul Porțelanului. O grămadă de gunoaie au fost scoase: „Râurile nu sunt tomberoane!”


După o săptămână de intervenții, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au finalizat lucrările de întreținere a râului Someșul Mic, în aval de Podul Porțelanului din Cluj-Napoca. Doar din acea zonă, cei de la Apele Române au îndepărtat 40 de metri cubi de lemne și deșeuri menajere, iar acum acțiunile de culegere a gunoaielor și întreținere continuă pe Canalul Morii.

Echipe ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj (SGAC) au declanșat o acțiune de întreținere a râului Someș, pe teritoriul Clujului.

Așa arată Someșul Mic, în aval de Podul Porțelanului din municipiul Cluj-Napoca. După o săptămână de intervenții, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au finalizat lucrările de întreținere a râului. Aceștia au îndepărtat 40 de metri cubi de masă lemnoasă și deșeuri menajere. 

În această perioadă, colegii noştri continuă operațiunile similare pe Canalul Morii, în zona limitrofă Parcului Sportiv "Iuliu Hațieganu" și pe malul stâng al Someșului Mic, în amonte de Podul Horea. Prin execuția acestor lucrări, retragem vegetația, dezvoltată abundent și inadecvat în albie, pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apei.

Nu în ultimul rând, ne dorim să oferim comunității râuri îngrijite, pentru a ne bucura cu toții de această oportunitate, a unui curs de apă în proximitate. Reamintim riveranilor că locul #deșeurilor e în spațiile special amenajate. Râurile nu sunt tomberoane!”, transmite Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Comentarii Facebook