FOTO - Atenție! Un bărbat, acuzat că a hărțuit în mod repetat mai multe studente din Cluj: „A intrat peste ele în baie. Le-a aleargat cu mașina pe stradă”


O clujeancă a cerut ajutorul comunității clujene prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, după ce a fost contactată de mai multe studente din Cluj-Napoca în privința unui bărbat dubios din oraș care le hărțuiește și care a fost observat des dând târcoale pe lângă cămine, în special pe lângă cele în care se cazeasă exclusiv fetele. 

„S-a trezit cu el în baie!”

E ăsta din imagine. Ideea e așa, individul a avut etape de abordare, a început să ceară voie să se așeze lângă ele pe bancă și să le facă propuneri indecente, apoi să iasă de preun boschete să le abordeze cu libidinoșenii, apoi a început să le alerge cu mașina pe stradă, să deschidă ușa la ele și să urle să intre înăuntru (în mașină), e atât de disperat încât face asta în toiul zilei, încurcă traficul; apoi a intrat în căminul Hașdeu 6, nimeni nu știe cum a trecut de pază, ceea ce înseamnă că a început să se strecoare, și s-a trezit una dintre fete cu el peste ea în baie”, a scris tânăra într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

„Poliția Română – Cluj-Napoca a tratat sesizările unora dintre fete cu puțin dezinteres”

Poliția Română – Cluj Napoca a tratat sesizările unora dintre fete cu puțin dezinteres, nu zic cu rea intenție, probabil au multe reclamații bazate pe închipuiri sau răzbunări și le e dificil să mai recunoască adevărul, de-aia le transmit cu ocazia asta să le ia în seamă pe fete și să-l alerge p’ăsta. Că de prins îl prind, pt. că individul a ajuns la un grad de disperare și face greșeli multe”, a mai relatat tânăra.

„Dacă pune mâna pe tine și trebuie să te impui și să scapi, îți rămâne atacul ăla înfipt în minte”

Potrivit fetei care a sesizat comportamentul agresiv al bărbatului, „fetele sunt studente , sunt unele foarte curajoase și motivate, mi-au zis că le motivează teama aia ca lucrurile să nu degenereze și să cadă victime, altele sunt pur și simplu îngrozite de situație. E dificil de explicat ce simte o femeie când trece prin așa ceva, e un combo de trăiri oribil din care degenearează atacurile de panică și alte manifestări mai mult decât incomode. Plus că dacă pune mâna pe tine și trebuie să te impui și să scapi, îți rămâne atacul ăla înfipt în minte, nici nu ne putem închipui ce înseamnă să-și ducă misiunea la capăt, poate chiar în absurdul ăla la care refuzăm să ne gândim pentru că ni se pare nouă imposibil, nu ne gândim cum li se pare celor care recurg la acte din astea”, a mai scris clujeanca.

„Mă ajutați să le ajutăm pe fetele astea?”

Aveți libertatea să veniți cu idei. Oricum se merge și pe calea legală, dar dacă se termină (măcar) într-o amendă penală, ăsta n-a fost pedepsit. Așa că hai să-l identificăm și să le ajutăm pe fete să-l prindă!

Din câte înțeleg, se cam fâțâie prin Cluj Napoca, dar incidentele au apărut în:

  • Iulius Mall
  • Calea Turzii
  • Tăietura Turcului
  • Gheorgheni: Aleea Borsec și  Aleea Bistriței

Cel mai des întâlnit la Iulius Mall și Gheorgheni. Probabil în Gheorgheni stă, că Iulius e loc de socializare. Dați de veste!”.

„Eu încerc aici să fac prevenție”

Dacă vă întâlniți cu el și vă abordează, filmați, sunați la poliție! Faceți-l vedetă peste tot, poate îi mai taie din elan! Când am fost cu #CIVISTARTER-ul la CJN, Jandarmeria Cluj a venit să mă întrebe dacă am nevoie de ajutor de la ei și dacă e totul bine. Atunci era, acum le fac sugestia să trimită niște patrule după ăsta. Eu încerc aici să fac prevenție. Să nu așteptăm să-i pice victimă una din fete până realizează autoritățile că e chiar o situație periculoasă!”, le îndeamnă tânăra pe fetele care s-ar putea confrunta cu acest bărbat.

„Domnule,Emil Boc, știu că asta-i treabă de poliție, dar aveți un prădator s**ual la Cluj Napoca”

De asemenea, poate și Politia Locala Cluj-Napoca să facă niște patrule prin zonele alea mai des. Fetelor, o să vedeți că oamenilor le pasă, voi țineți-vă bine și faceți ce trebuie făcut legal! Pe el!”, a mai scris tânăra îngrijorată. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE:

Polițiștii clujeni s-au sesizat din oficiu și au identificat bărbatul în cauză

Referitor la imaginile apărute în spațiul public, cu privire la un bărbat care ar fi abordat mai multe studente în Cluj-Napoca și care ar manifesta o atitudine de hărțuire față de acestea, polițiștii Biroului pentru Centrul Universitar din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire”, au transmis polițiștii clueni.

În cauză se efectuează activități de cercetare penală pentru verificarea tuturor aspectelor și circumstanțelor referitoare la acțiunile bărbatului”, a mai transmis Biroul pentru Centrul Universitar din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, autoritățile au declarat că au identificat bărbatul în cauză și vor începe demararea unei anchete.


Comentarii Facebook