Fostul preot Daniel Balaş critică din nou credincioșii! „Nu mai îmi răspundeţi cu Adevărat a înviat, nu mai cred în formalismul ăsta religios”


Fostul preot devenit celebritate online, Daniel Balaş, critică din nou ipocrizia românilor care se afișează pe rețelele de socializare cu fotografii din noaptea de Înviere.

Daniel Balaş explică cum, în opinia lui, Învierea lui Hristos înseamnă cu totul altceva. Mântuitorul, spune el, învie ori de câte ori ajutăm un om bolnav, depresiv sau îngenuncheat de vicii.

„Nu mai îmi răspundeţi cu Adevărat a înviat, nu mai cred în formalismul ăsta religios. Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, nu-l aşteptaţi o dată în an la biserică cu lumânarea aprinsă. Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, mergeţi la un bolnav în spital şi daţi-i speranţa vindecării. Şi în momentul când el se ridică din pat şi îţi mulţumeşte pentru cuvintele de întărire şi pentru energia pozitivă pe care mi-ai adus-o doar tu să ţipi în gura mare: Adevărat a înviat! Atât în tine că ai făcut un bine, cât şi-n el că s-a ridicat din patul de suferinţă.

În momentul când vrei să vezi că a-nviat Hristos, mergi la un om care a căzut în viciul alcoolului, al drogurilor, al păcănelelor, al prostituţiei şi ajut-l să iasă de acolo şi abia atunci poţi spune Adevărat a înviat!

S-a umplut Facebook-ul de poze de la Înviere. Era mai multă lumină pe internet decât la biserică. Hristos nu are nevoie de asta. El are nevoie de lumina adevărului în viaţa celor care trăiesc în minciună. El are nevoie să duci lumina energiei pozitive în viaţa celor depresivi şi anxioşi. Are nevoie să te duci cu lumina libertăţii în viaţa celor sugrumaţi de vicii, cu lumina puterii în viaţa celor ce sunt slabi, cu lumina bucuriei în viaţa celor trişti, cu lumina iubirii în viaţa celor care au suferit trădări şi dezamăgiri”, a spus fostul preot, ajuns celebru pe internet.

Daniel Balaş susține că nu Paștele trebuie să fie sursa fericirii, ci viața fiecărui credincios, în esența sa, trebuie să fie fericită!

„Nu mi-a plăcut niciodată formalismul ăsta religios. Doar astăzi trebuie să fii fericit: Paşte fericit! Nu Paştele trebuie să fie fericit, ci noi ca să facem sărbătorile fericite. Eu mi-aş dori să simţiţi cum Hristos învie în voi în momentul când scăpaţi de oamenii toxici, de relaţiile putrede, de joburile care nu vă lasă să evoluaţi spiritual şi financiar. Cum învie Hristos în interiorul vostru şi mintea voastră prin voie bună, prin fericire, sănătate, armonie, abundenţă, prin iubire multă, prin iertare, prin blândeţe, prin toate darurile Duhului Sfânt şi abia atunci poţi să-ţi spui Adevărat a înviat!De asta suntem trişti, jucăm un teatru ieftin: mese întinse, grătare, muzică, dar a doua zi s-au terminat sărbătorile şi suntem aceiaşi. Hai cu fiecare zi să facem o sărbătoare: a iubirii, a trăirii, a iertării, a vieţii, că mulţi nu vă mai trăiţi propria viaţă, ci a celuilalt de lângă voi”, a mai precizat Daniel Balaş.

Comentarii Facebook