Focar mare de COVID la Cluj, la Casa de bătrâni Theodora: Sunt peste 120 de cazuri. E un IAD. A trebuit să îi abandonez


Un focar de COVID-19 a izbucnit la Casa Theodora, de pe strada Timișului din Cluj-Napoca. Vorbim despre 93 de pacienți cu COVID și 30 de angajați ai centrului, adică aproape toată lumea din această locație.

Managerul casei de bătrâni Theodora, doctor Szentágotai Loránt, a declarat pentru Știri de Cluj că primele 10 cazuri au apărut în urmă cu 15 zile și că, de atunci, s-a ajuns la 93 de pacienți infectați din 94 și la 30 de oameni din rândul personalului, di cei 34 existenți.

"Eu am rezistat acolo cu boala cât am putut. Ieri a trebuit să plec pentru că am ajuns cu saturația în oxigen la 70. Sunt internat în spital. I-am lăsat singuri. Am vrut să stau cât am putut de mult pentru a-i ajuta", ne-a relatat doctorul Szentágotai Loránt.

Medicul a mai spus că tot personalul fusese testat periodic, iar cei cazați la fiecare două săptămâni. ”Au venit două infirmiere cu COVID și au îmbolnăvit tot căminul. Nu am mai avut ce să facem. Boala s-a împrăștiat ca în iad. 

Nu am crezut că se va ajunge aici și că a trebuit să părăsesc bolnavii. Acum toată lumea este închisă în azil, cei cazați și angajații”, a mai explicat medicul Szentágotai Loránt.

Acesta a mai spus că în cămin, din cel 94 de vârstnici cazați 74 au demență, deci este foarte greu de discutat cu ei.

Până acum, numai trei cazuri de vârstnici au fost internate în spital, restul fiind tot la Casa Theodora, unde primesc perfuzii și tratament. În cămin mai sunt cazuri mai grave, dar care nu necesită încă internare. 

Comentarii Facebook