Florian Walter, a fost dus la DNA pentru audieriFostul patron al Universității Cluj, Florian Walter, a fost adus luni la sediul NA pentru a fi audiat în dosarul preluat de la DIICOT.

Walter a fost arestat preventiv, duminică, după ce a fost adus din Emiratele Arabe Unite.

Avocata lui Florian Walter, Lucia Mușat, a declarat că a contestat decizia instanței, acțiunea urmând a fi soluționată de Curtea de Apel Ploiești, potrivit Agerpres.

Mușat a precizat că, la momentul declanșării urmăririi penale împotriva lui Walter, acesta se afla în concediu în afara țării și s-a predat autorităților din Dubai când a aflat că pe numele său a fost emis mandat de arestare în lipsă.

Omul de afaceri este acuzat că ar fi constituit un grup infracțional, format din 23 de persoane, care a desfășurat, în perioada 2012 — 2014, operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale tip fantomă, pentru realizarea operațiunilor ilicite.

Comentarii Facebook