Miercuri 1 Februarie

Flori de lotus din hârtie lipite pe trei ziduri din Cluj-Napoca. Este un proiect din cadrul Capitalei Europene a Tineretului

 

”Walls of Cluj-Napoca” este numele proiectului din luna februarie realizat sub umbrela ”Day 15” - Ziua 15 - proiect strategic al Capitalei Europene a Tineretului 2015. 

 

Proiectul Day 15 se încadrează în direcția ShareSpace a Capitalei Tineretului 2015 - reactivare urbană.

 

Instalațiile plasate cu prilejul Day 15 Februarie, în 3 spații publice din municipiul Cluj-Napoca, prezintă imagini create în totalitate din origami (flori de lotus din hârtie), care comunică mesajele mișcării internaționale „No Hate Speech” într-un mod creativ și inedit. 

 

”No Hate Speech” militează pentru drepturile omului, împotriva discriminării de orice fel și a discursului instigator și este proiectul prin care Capitala Europeană a Tineretului a devenit partener oficial al Consiliului Europei.

 

Floarea de lotus este simbolul purității minții și limbajului și întregește însemnătatea tematicii "No Hate Speech" a ediției din februarie a #Day15, în prima intervenție cu origami din spațiul public clujean. Prin aceste flori din hârtie și tematica europeană am reușit să activăm comunitatea în cel mai prietenos oraș față de străini din Europa”, precizează organizatorii evenimentului. 

 

Florile de hârtie au fost lipite de volutari pe trei ziduri din Cluj-Napoca. ”Zidurile sunt elemente ce simbolizează separare, izolare, segregare. Am urmărit să "rupem" în mod simbolic barierele de comunicare și intelegere. Am conlucrat cu comunitatea clujeană în crearea manifestelor. Prin activarea celor trei ziduri, dar și prin evenimentele conexe ce se desfășoară astăzi la Casa Tiff, sperăm să creăm un cadru de dialog  "online și offline" cu tematica europeană promovată de mișcarea internațională "No Hate Speech", au adăugat orgaizatorii.

 

Instalațiile origami pot fi admirate pe str. Constanța, str. Potaissa sau în Piața Muzeului.

 

În acest proiect au fost implicate 2.000 de persoane din școli, companii clujene sau pur și simplu cetățeni ai Clujului. Voluntarii au muncit 750 de ore și au realizat 15.000 de flori de lotus din hârtie.

 

Clujenii mai sunt invitați și la două evenimente conexe:

 

1. De la ora 16:00 - vă invităm la CASA TIFF la o dezbatere relevantă pentru tineri, în special pentru elevi, despre "bullying", un fenomen ce afectează tineri din întreaga lume.

 

2. De la ora 19:00 vă invităm tot la CASA TIFF la proiecția filmului "Valea Plângerii", un film românesc despre Holocaust.

Comentarii Facebook