Floreștiul va avea sărbători în gunoaie. Consilierii locali din Florești s-au opus a treia oară infuziei de capital în firma de salubritate

 

Consilierii locali floreșteni ai PSD, ALDE, PMP și UDMR (parțial) au decis din nou să nu majoreze capitalul social al firmei de salubritate Quatro Eco Salub.

 

Conducerea Primăriei Florești susține că acest lucru era absolut necesar pentru ca firma, care are de recuperate restanțe de peste 700.000 de lei de la populație, să reușească o redresare pe termen lung și să rezolve situația deșeurilor din Florești. Firma Quatro Eco Salub are ca asociați pe Consiliul Local Florești, CL Gilău, CL Măguri și CL Răcătău, asociații amintiți, mai puțin cei din Florești, votând până acum majorarea capitalului social. Mai mult, CL Gilău chiar a aprobat contribuția financiară la majorarea de capital. 

 

Am convocat astăzi a treia ședință de consiliu local, în care propuneam consilierilor locali, asociați în firmă, aprobarea soluției propusă de mine și Executiv pentru ca operatorul de colectare salubritate să se redreseze pe termen lung și pe moment. Consilierii locali PSD, ALDE, PMP și UDMR, cu excepția a doi dintre ei – Szekely Istvan și Istvan Szekely – au votat împotrivă. Din păcate, la mai bine de o lună de la agravarea situației, consilierii locali, asociați în firmă, nu au venit cu nici o altă soluție. Ei doar resping continuu soluția propusă de mine și de Executiv, dar nu sunt în stare să vină cu o soluție alternativă. Un fel de nu suntem de acord cu această variantă, dar noi cu alta nu venim. În aceste condiții, din păcate, firma prestatoare a serviciului de salubritate, va continua să presteze serviciul în condiții de avarie. Asta din cauza încasării precare a restanțelor pe care floreștenii le au la firmă. Eu, mai mult ca sigur, nu voi mai convoca o altă ședință. Consilierii locali, dacă au altă soluție, pot convoca o nouă ședință dacă doresc”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Comentarii Facebook