Floreștiul a atras 27 de milioane de euro din fonduri nerambursabile, în 2022


Comuna Florești a reușit, în 2022, să atragă fonduri nerambursabile de peste 27 milioane de euro, de trei ori mai mult decât bugetul inițial de investiții.

A fost un an care trebuie împărțit în două. S-au întâmplat lucruri bune, dar și unele mai puțin bune, chiar dramatice. În anul 2022 am suferit o pierdere, a murit colegul nostru consilier local Laar Andras, căruia îi mulțumesc pentru tot. Am reușit să facem multe lucruri bune anul acesta. S-au întâmplat lucruri frumoase la noi în comună.

Am reușit să finalizăm acel proiect care la un moment dat părea interminabil și insurmontabil, strada Eroilor, căreia îi știm cu toții istoria. Am reușit să schimbăm proiectul și în acest moment este finalizat. Mai sunt doar mici retușuri de făcut. De asemenea, am avut o mică întârziere în ceea ce înseamnă proiectele și mi-aș fi dorit să fie o grabă mai mare.

Nu a fost ritmul pe care mi l-am dorit eu, dar până la urmă lucrurile s-au terminat cu bine. Raportat la bugetul comunei Florești, am atras și contractat peste 27 milioane euro, fonduri nerambursabile, în condițiile în care bugetul de investiții este de aproape 10 milioane de euro, deci aproape triplu”, a declarat, Bogdan Pivariu, la emisiunea Ziua LIVE.

De asemenea, există proiecte scrise și depuse în valoare de 189 de milioane de lei, care așteaptă să fie aprobate. 

Un alt proiect este muzeul din Florești, care va fi rtealizat din PNRR.

Comentarii Facebook