Florești: astăzi e ultima zi de depunere a proiectelor pentru Bugetarea Participativă


Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, a anunțat joi, 1 aprilie, că este ultima zi în care floreștenii pot depune proiectele în cadrul procesului de Bugetarea Participativă.

Floreștenii își mai pot depune proiectele până la miezul nopții

Perioada de depunere a proiectelor în cadrul procesului de Bugetare Participativă Florești 2021 se va încheia astăzi 01.04.2021.Toți cei care nu au reușit să depună un proiect până acum și doresc acest lucru, îi rog să o facă astăzi până la ora 23:59.

Le mulțumesc celor care au depus proiecte până acum cu propuneri de îmbunătățire calității vieții în comuna noastră. În perioada 02 aprilie – 15 aprilie 2021, reprezentanții comunei Florești vor analiza proiectele depuse de către cetățeni. Proiectele validate vor fi supuse în continuare procesului de votare online”, a transmis Pivariu.

Pivariu a alocat 1 milion de lei pentru proiecte propuse de floreșteni

Astfel, locuitorii din Florești au putut identifica și dezbate soluții și propuneri pentru principalele probleme ale comunei. Acestea trebuie să fie de interes public și, totodată, să facă parte din „aria de competență a Primăriei Florești”.

Aceste idei sau soluții se vor transforma în proiecte bugetare și trebuie depuse conform regulamentului Bugetării Participative. Iar, odată depuse, cetățenii vor vota online proiectele pe care le consideră importante și utile.

La final, Primăria va pune în aplicare proiectele câștigătoare.

Vor fi implementate primele două proiecte care obțin cel mai mare număr de voturi din partea comunității floreștene”, mai spune primarul.

Bugetul maxim pentru un proiect este de 500.000 de lei.

În perioada 1 martie - 1 aprilie 2021 s-au putut depune proiectele, urmând ca din 2 aprilie până în 15 aprilie să fie analizate și până în 30 aprilie se vor putea vota online proiectele dorite de floreșteni. Implementarea proiectelor va avea loc în anul curent.


Comentarii Facebook