Floreștenii vor transport de noapte, un traseu care să lege centrul Clujului de Floreşti: „Dacă bem o bere în Cluj să nu plătim taxi cu 50 de lei”


Floreștenii vor transport de noapte după modelul implimentat în Cluj-Napoca. Aproape două mii de oameni au semnat o petiție pentru introducerea serviciilor de transport public de noapte în Florești, lucru care le-ar oferi cetățenilor o mai mare mobilitate, indiferent de oră.

Munca, socializarea și activitățile culturale nu se opresc când soarele apune. Însă fără transport public de noapte, mulți dintre noi suntem limitați în modul în care ne putem trăi viața”, se arată în textul Petiției.

„În referatul proiectului am solicitat înființarea rutei 26N care să lege centrul Clujului de Floreşti pe un traseu care este în raza de acces pietonal a tuturor zonelor rezidențiale din localitate. Pe timp de noapte, în condiții de trafic redus, acest lucru este posibil, fiind suficientă o singură linie de autobuz, la o frecvență de 30 min, între orele 23:15 şi  2:15”, au transmis cei de la USR Florești.

„Chiar e foarte important. Floreștenii ar putea să aibă mai mult acces la viața culturală din Cluj de pildă. Pentru ca momentan nu e nici teatru, nici cinematograf, n-avem terenuri de sporturi, și dacă bem o bere în Cluj, să nu plătim neapărat taxi cu 50 de lei. Să sperăm să accepte cei din primărie”, a transmis un locuitor al comunei, care a semnat petiția.

„Ce bine ar fi, mai ales pentru noi cei care lucrăm în fiecare weekend pana la 22-22:30 sau mai târziu”, a mai punctat o floreșteancă. 

Comentarii Facebook