Floreștenii se tem să treacă strada! „Era să fiu lovit de un tânăr teribilist la trecerea de pietoni”


Una dintre problemele cu care se confruntă cetățenii comunei Florești sunt trecerile de pietoni nesemnalizate corespunzător, care transformă traversarea drumului într-un adevărat coșmar pentru pietoni.

Mare grijă la trecerile de pietoni din Florești. Acum 5 minute era să fiu lovit de o mașină condusă de un tânăr teribilist la trecerea de pietoni de lângă service-ul auto remus Car. Toate mașinile au oprit, iar el a depășit coloana pe banda 2. Trebuie luate măsuri în privința trecerilor de pietoni în Florești și montate măcar câteva limitatoare ( punți de reducere a vitezei)”, a scris un floreștean pe Facebook.

Alți cetățeni au susțin faptul că zona service-ului nu este singura zonă periculoasă în acest sens:

Și pe Cetății merg cu o viteză și ziua și noaptea de parcă sunt pe autostradă, dar nu-i vede nimeni. Au luat limitatoarele de viteză, dar erau bune”, a spus o altă persoană, în timp ce mulți cetățeni subliniau faptul că trecerile trebuie semaforizate.

Astfel de lucruri se întâmplă și pe strada Eroilor din Florești, o stradă foarte circulată atât pe timp de zi, cât și pe timpul nopții.

Fiind o stradă „șantier”, semnul de circulație care semnalizează trecerea de pietoni atârnă undeva lângă stradă și trece neobservat de mulți șoferi, în ciuda persoanelor care așteaptă răbdătoare pe o parte și alta a străzii. 

Cu toate că zebra a fost revopsită, pietonii încă stau la mila șoferilor grăbiți sau chiar își riscă viața, traversând în grabă, atunci când șoferii vin cu viteză, nepăsându-le de persoana din mijlocul străzii.

Trebuie să faci un pas în stradă, apoi altul, exact cum fac mașinile în trafic, ca să observe că vrei să treci, altfel se fac că nu te văd și își continuă drumul. E destul de rău, mai ales atunci când din stânga oprește, iar din dreapta nu. Îl încurci și pe cel care a avut bunăvoința să te lase să treci. De multe ori, pășești pe stradă și ei frănează brusc pe mijlocul trecerii, de parcă ai trecut pe interzis ca un incoștient”, a declarat o altă femeie pentru Știri de Cluj.


Comentarii Facebook