Florarii din Piața Mihai Viteazu protestează la Primărie: Vrem să ne lase să vindem în stradă - FOTO

 

Florarii din Piața Mihai Viteazu, mutați pe strada Argeș pentru că vindeau pe domeniul public fără autorizație, s-au adunat să protesteze în fața Primăriei Cluj-Napoca.

 

Oamenii au adus cu ei flori și au spus că decizia Primăriei de a-i muta pe strada Argeș a fost una catastrofală. ”Pe strada Argeș, de 3 zile nu am mai vândut nimic. Nu mai avem ce mânca. Noi vrem ca domnul primar Emil Boc să ne lase să vindem flori în fața farmacii din Piața Mihai Viteazu. Acolo nu deranjăm pe nimeni și facem și noi un ban de pâine”, a spus o femeie.

 

Nu vom pleca de aici până când nu vom fi lăsați să ne câștigăm existența cinstit. Noi nu blocăm acolo traficul și nu facem rău nimănui. Primăria a pus Poliția Locală să vină să ne amendeze și agreseze. Nu este normal”, a mai spus o femeie.

 

Protestatarii sunt florari romi.

 

Primăria Cluj-Napoca a decis să îi mute pe toți vânzătorii de flori și legume din vecinătatea halei agroalimentare, care nu aveau contracte legale, pe strada Argeș, unde au primit gherete și pot vinde într-un spațiu legal.

 

Decizia a stârnit proteste din ambele părți. Comercianții din Piața Agroalimentară, care au contracte legale, susțin că noua piață apărută pe strada Argeș le face concurență și le fură clienții.

 

Cei de pe strada Argeș precizează că sunt în pierdere și vor să fie lăsați să vândă în spațiile pe care le aveau înainte, direct pe trotuarele din jurul halei.

Comentarii Facebook