Firma Student TAXI, acuzată că practică prețuri ”umflate” la Aeroportul Cluj. Ce spune administratorul firmei

 

Firma Student Taxi este acuzată că practică tarife ”umflate” și operează în zona Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. Reprezentanții societății susțin că acuzațiile sunt nefondate.

 

Săptămâna trecută, cineva apropiat îmi spunea că a luat un taxi din Aeroportul Cluj până în centrul orașului și a plătit 27 de lei; după câteva zile, aceiași poveste: aceiași distanță cu exact același tarif. Știind că tarifele în Cluj sunt unice și că nu mai există taximetriști care să practice individual taximetria, am zis că taximetriștii au furat cumva; nu avea cum să fie mai mult de 19-20 lei (8 km x 1,99 lei/km + 2 lei pornirea = 18 lei). Aveam să mă lămuresc zilele acestea.

 

Cum e ilegal să activezi ca și taximetrist fără a fi afiliat la un dispecerat, unii dintre aceștia (foștii rechini) și-au făcut un așa-zis dispecerat/firmă, Student Taxi, și stau prin Aeroport. Oamenii vin, se urcă în taxi crezând că tarifele la taxi în Cluj sunt unice  și nu își dau seama că vor plăti mult mai mult. Dacă celelalte firme au un tarif de 1,79 lei/km în timpul zilei și 1,99 lei/km după ora 22, cei de la Student Taxi practică un tarif de 3 lei/km”, conform panfi.ro.

 

Bloggerul a căutat informații despre firma Student Taxi și a aflat că aceasta nu are nici măcat un dispecerat real. ”Student Taxi nici măcar nu are dispecerat real unde să poți suna; degeaba suni la numărul de telefon afișat pe mașinile lor, pentru că nu va răspunde nimeni. Am înțeles că nici prin oraș nu sunt văzuți prin stații, singurul loc unde îi vei găsi cu siguranță fiind Aeroportul Internațional Cluj”, conform sursei citate.

 

Administratorul firmei Student Taxi, Emilia Tecari, a declarat că acuzațiile sunt nefondate și că dispeceratul firmei este pe strada Călan, nr. 22. ”Eu funcționez perfect legal. Tariful nostru este de 1.99 lei pe timp de zi și de 2.99 pe timp de noapte, conform hotărârii Consiliului Local Cluj-Napoca. Acuzațiile că am merge cu 3 lei pe timpul zilei sunt minciuni. La fel, sunt minciuni si acuzațiile că nimeni nu răspunde la telefon. Numerele noastre sunt 0264 444.111, 0742.87.06.08 și 0746.33.81.53 și se răspunde la ele. De asemenea, dispeceratul funcționează, dar nu este vina noastră că nu avem așa multe comenzi telefonice, fiind la început și având un tarif mai mare față de celelalte firme din Cluj, care țin monopolul pe preț”, a spus Emilia Tecari.

 

 

Comentarii Facebook