Firmă din Sic legată ilegal la conducta de gaz de 10 ani. Primarul din Sic, Ioan Sallai, spune că nu e adevărat


Compania CPL Concordia a depistat în comuna Sic o firmă care era branșată ilegal la o conductă de gaz și a chemat poliția. 

Polițiștii de la Secția 7 Poliție Rurală Gherla au constatat la data de 1 aprilie 2022, în urma unei sesizări, faptul că pe un teren intravilan din localitatea Sic a fost realizată o branșare ilegală la o rețea de gaz, de către o persoană juridică.

La fața locului, polițiștii, alături de reprezentanții furnizorului de gaze naturale din comună, au identificat conducta branșată ilegal, cu o lungime de aproximativ 75 de metri. 

În acest caz au fost demarate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” și „furt calificat”.

Paguba produsă în urma branșamentului ilegal urmează să fie stabilită”, scrie Gherla Info.

Conducta de gaz merge spre pensiunea din localitate, Sovirag, deținută de copiii primarului comunei Sic, Ioan Sallai. Acesta spune că această conductă se oprește la gardul lui și nu intra pe proprietate. ”Conducta este nefolosită și se oprește la gard. Cei de la CPL Concordia au făcut lucrări de extindere și spun că au găsit o conductă, dar nu are legătură cu proprietatea. Acolo este contract legal de furnizare a gazului”, a declarat primarul Ioan Sallai.

Conducta trece pe sub drumul public și merge spre gardul pensiunii. 

Stiri de Cluj a făcut o solicitare și spre CPL Concordia pentru a lămuri lucrurile. Se pare că acest branșament ilegal la gaz este vechi de 10 ani.

Politia Gherla ar fi identificat doi consumatori care erau aprovizionați de la această conductă: Sala de nunți si clădirea denumită pensiune.

Comentarii Facebook