Firmă din Cluj prinsă cum a expediat peste 1.100 de metri cubi de lemne fără acte de proveniență corespunzătoare FOTO


Polițiștii clujeni au fdesfășurat, luni, o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului forestier.

Conform IPJ Cluj, acțiunile polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, cu sprijinul Gărzii Forestiere Cluj, au urmărit identificarea nerespectării prevederilor legale de către operatorii economici.

În urma controlului de specialitate, au fost constatate nereguli ale activitații desfășurate de către un operator economic din muncipiul Cluj-Napoca.

În perioada 27.11.2019-25.05.2020, acesta ar fi expediat un număr de 57 avize de însoțire secundare, cu un volum de 1125,74 mc - lemn rotund (pin, plop și mesteacăn), din alte locații decât cele corespunzătoare provenienței legale, fără ca societatea comercială să dețină puncte de lucru sau depozite temporare în locurile din care au fost încărcate/emise avizele sus-amintite.

Agentul economic a fost sancționat cu amendă de 3000 lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 1125,74 mc de material lemnos, a fost confiscată valoric.


Comentarii Facebook