Miercuri 24 Aprilie

Firma de salubritate Brantner Veres, risca amenzi de 250.000 de lei daca nu ii face loc concurentului Rosal


Firma Brantner Veres risca sa primeasca o amenda de 250.000 de lei daca nu ii permite companiei Rosal, detinuta de PDL -istul Silviu Prigoana, sa intre pe piata de colectare a deseurile din Cluj Napoca.

Intre cele doua firme a izbucnit un razboi de cateva saptamani care a culminat cu o situatie absurda: pe multe strazi din Manastur nu se mai colecteaza gunoaiele menajere si oamenii arunca deseurile in strada.

Prin licitatia de Colectare a deseurilor menajere organizata in acest an de primarie s-a stabilit ca Sectorul 1 al orasului, format din carierele Manastur, Zorilor, Gruia, Grigorescu si o parte din centru, va fi deservit de firma Rosal Grup. In Sectorul 2, colectarea deseurilor a revenit firmei Brantner Veres, care pana detinea 90% din piata gunoaielor.

Realitatea din teren s-a dovedit mai complicata si dupa cateva saptamani de scandal mocnit, in care Brantner Veres a refuzat sa cedeze terenul pierdut in licitatie, s-a ajuns in situatia ca nimeni sa nu mai adune deseurile menajere pe unele strazi din Manastur.

"Problema este ca exista unele asociatii unde au incheiat contractul cu Rosal asa cum sunt obligati, dar punctul gospodaresc tine de mai multe asociatii, intre care unele au contract cu Brantner Veres, si niciuna dintre firme nu vrea sa colecteze pentru ca nu detin controlul", a declarat pentru Stiri de Cluj Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj Napoca.

Cele doua firme au fost somate sa treaca la colectarea gunoaielor, iar societatii Brantner Veres i s-a cerut sa elibereze zona pentru ca altfel risca o amenda de 250.000 de lei si rezilierea contractului.

"Exista o hotarare de Consiliu Local care te obliga sa ai un contract de salubritate cu firma care are autorizatie din partea primaiei, iar in acea zona autorizatie in baza licitatiei are Rosal Grup. Daca Brantner nu se retrage risca o amneda de 250.000 de lei, iar clujenii care nu incheie contract cu firma acreditata risca o amenda de 2.500 de lei", a mai spus Oana Buzatu.

Conducerea firmei Rosal a declarat ca si-a somat concurenta sa respecte contractul, dar fara niciun succes.

Comentarii Facebook