Filmul incidentului dintre taximetristul și șoferul CTP, dat cu spray lacrimogen, în centrul Clujului - VIDEO


Taximetristul care l-a dat cu spray pe șoferul de la CTP, după un incident pe banda dedicată pentru mijloacele de transport de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, a filmat tot incidentul. 

Pe imaginile postate după ce Știri de Cluj a publicat povestea incidentului, marți seara, se vede mai bine ce s-a întâmplat. Filmul a fost prelucrat audio, pentru că erau extrem de multe înjurături. 

Probabil ați citit ieri pe STIRI de CLUJ articolul despre colegul care a folosit un spray de autoapărare pe un șofer CTP.

Filmul evenimentului.

Se observă clar că NU a fost "perturbată" circulația, colegul oprind în spatele altui bus, moment în care angajatul CTP decide să aplice o corecție (se aude cum trage de clanța taxiului) colegului. Rezultatul este vizibil...

Așadar, conform OG1/2022 care completează OG195/2002, soferul CTP poate rămâne fără permis 30 de zile.

Cele bune, drumuri bune!

Toleranța în trafic este esențială la toți participanții”, scriu cei de la Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

Primăria Cluj-Napoca spune că taximetriștii au voie numai pe benzile dedicate de pe două străzi, legea zice altceva

Taximetrele din Cluj-Napoca, potrivit regulamentului Primăriei, au voie să circule numai pe benzile dedicate pentru mijloacele de transport de pe Bulevardul Nicolae Titulescu și strada Regele Ferdinand. Legea spune că taximetriștii sunt asimilați transportului public și au voie pe toate benzile dedicate, fiind un conflict mut între Primăria Cluj-Napoca și taximetriști.

Conform acestui regulament, taximetristul nu avea voie pe banda dedicată de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, reprezentativă în Cluj-Napoca, a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca, pentru a obține anularea hotărârii Consiliului Local 5/18.01.2022, ”document în urma căruia a fost reglementat, în mod incorect, accesul taximetrelor pe benzile dedicate BUS, reglementat clar de Art.20 din Legea 38/2003.

Circulația taximetrelor pe benzile de BUS NU este restricționată, colegii accesând aceste benzi, fapt reglementat de Legea 38/2003, lege specială. Drept dovadă cele 8 procese verbale încheiate de organele abilitate anulate în instanță!

Facem precizarea că serviciul de taximetrie, colegii care prestează acest serviciu, NU doresc accesarea acestor benzi speciale pentru confortul propriu, ele fiind accesate exclusiv pentru ca clienții serviciului să ajungă de la A la B în cel mai scurt timp, acesta fiind și rolul serviciului, acela de a deservi pasagerii/clienții serviciului de transport public local mai rapid decât serviciul de transport în comun”, a precizat vicepreședintele Asoiciației, Ioan Pugna.

Următorul termen al acestui proces are loc în 23.06.2023.

-------------------------

UPDATE

Șoferul CTP a fost sancționat de Poliția Rutieră și a rămas fără permis timp de 30 de zile.

WhatsApp Image 2023-08-22 at 11.28.16.jpeg

Comentarii Facebook