Film realizat de TVR Cluj, premiat la ALPIN FILM FESTIVAL

 

Clujenii Dan Păvăloiu, Dan Curean (TVR Cluj) și Andreea Cîra, absolventa Facultatii de Geografie Cluj-Napoca, au fost premiați la ALPIN FILM FESTIVAL.

 

Trofeul ”Cel Mai Bun Film Românesc” a fost decernat filmului ”PE URMELE LUPULUI ÎN APUSENI” realizat de echipa Dan Curean (foto dreapta) & Dan Păvăloiu (foto stânga). Realizatorii emisiuni Natură și Aventură de la Televiziunea Română au realizat un fascinant documentar pe urmele lupilor din Munții Vlădeasa care a impresionat publicul de la Cinemateca Patria din Brașov .

 

Au fost proiecții cu sala plină și votul publicului a fost unul foarte strâns între filme, diferența fiind de câteva voturi în favoarea documentarului câștigător.

 

Un premiu special "Chemarea muntelui" a fost atribuit scurt-metrajului PIATRA CRAIULUI, realizat de absolventa Facultatii de Geografie Cluj Napoca - Andreea Cîra

 

Trofeul ALPIN FILM FESTIVAL a fost acordat documentarului american "DIRTBAG: THE LEGEND OF FRED BECKEY"- o formidabilă poveste a legendarului alpinist american Fred Beckey, care și-a dedicat o viață pasiunii sale: alpinismul. Alpinistul american, decedat în octombrie 2017, a fost un alpinist activ până în ultima lui zi, la 93 de ani el aflându-se tot pe stâncă pentru a se cățăra si pentru a-și urma pasiunea de o viață. A fost alpinistul american căruia i se atribuie cele mai multe trasee în premieră din istoria alpinismului de peste ocean.

 

Trofeele Alpin Film Festival au fost mestesugite cu drag de @Teracota Medias, ultima fabrica de sobe tradionale pictate manual din Romania.

 

Alpin Film Festival este unicul festival de cultură și educatie montană din România, ce s-a desfășurat, anul acesta, în perioada 27 februarie – 4 martie, în trei locații – Brașov, Predeal și Bușteni.

Comentarii Facebook