Figurinele din ceramica au "ocupat" pietonala de pe Eroilor - VIDEO si FOTO

 

5.000 de figurile din ceramica, realizate de artistul plastic Andrei Pandea-Antonescu, au fost amplasate pe pietinala de pe Eroilor. Proiectul isi propune sa adune fonduri pentru copiii de la Gradinita Malteza din Cluj.

 

CORUL INOCENTILOR - FOTO!

 

Clujenii pot admira figurinele in perioada 12-18 aprilie, intre orele 8.00-20.00 si pot face donatii in cutiile special amenajate.

 

"Corul inocentilor este in turneu in tara. A fost la Bistrita si la Sibiu si scopul acestei expozitii este caritabil: sa stranga fonduri pentru copiii bolnavi ai orasului. Aici, la Cluj, strange fonduri pentru copiii cu dizabilitati de la Gradinita Malteza. Este impresionant. 5.000 de figurine care nu seamna una cu alta. Unele sunt triste altele sunt vesele si sunt unele in albastru, care ii reprezinta acei copii care sunt bolnavi. De aceea se numeste corul inocentilor, pentru ca ei canta pentru alti inocenti", Izabella Bajko, director Relatii Publice, Serviciul de Ajutor Maltez.

 

"Corul inocentilor este un proiect care se deruleaza pe durata a doi ani de zile, in tara si strainatate. Ideea mi-a venit de la mentorul meu Mircea Mocanu, care avea un proiect de 10.000 de portrete. Din pacate nu a reusit sa le faca si am preluat eu", a spus Andrei Pandea Antonescu, autorul expozitiei. 


Artistul plastic a modelat figurinele din ceramica timp de 7 luni, perioada in care a lucrat 10-12 ore pe zi.


Citeste si...

5.000 de figurine de ceramica, expuse pe pietonala de pe Eroilor, intr-o actiune umanitara - FOTO

Comentarii Facebook