Duminica 28 Aprilie

Fetiţa de 4 ani care a murit la Cluj pe masa de operaţie a făcut şoc toxico-septic

 

Violeta Mureșan, fetiţa de patru ani din Năsăud care a murit la Spitalul Clinic de Copii Cluj, a făcut un şoc toxico-septic, conform concluziilor preliminare ale medicilor legişti. Cauza decesului va fi stabilită după documentarea cazului şi realizarea unor examinări complementare.

 

Medicii legişti au formulat concluziile preliminare conform cărora decesul s-a datorat şocului toxico-septic, însă urmează să fie întocmit raportul medico-legal în care va fi precizată cauza decesului, numai după documentarea cazului şi efectuarea examinărilor complementare ce se impun”, potrivit IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu pentru lămurirea împrejurărilor în care a survenit decesul unei minore în vârstă de patru ani din Năsăud. În cauză a fost dispusă efectuarea necropsiei cadavrului. Cercetările se derulează sub supravegherea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, iar la final va fi propusă o soluţie legală”, se arată în comunicatul IPJ Bistrița-Năsăud.

 

Deocamdată nu ne-a sesizat nimeni. Pe baza a ceea ce s-a prezentat în mass-media, ne-am autosesizat şi am început ancheta noastră. Am desemnat un coleg care se ocupă să adune documentaţia de la spitalele din Năsăud, Bistriţa şi Cluj ca să vedem cine a văzut acest copil, ce diagnostic i-a pus, cum au evoluat lucrurile de la un spital la altul. Deocamdată, nu avem informaţii oficiale ca să putem exprima un punct de vedere. Aşteptăm şi noi raportul medico-legal şi vrem să discutăm şi cu familia, dar nu acum. Acum se ocupă de înmormântare, sunt traumatizaţi. Trebuie să aşteptăm puţin", a declarat  preşedintele Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud, dr. Dan Cocoi, citat de Mediafax.

 

Rudele și prietenii familiei fetiței s-au adunat miercuri, în faţa Spitalului ”George Trifon” din Năsăud, dar nu s-a produs niciun incident.

 

Sunt la Bistriţa, m-au sunat cei din spital şi mi-au spus că se adună lumea. Nu au intrat în spital. E urât să facă aşa ceva. Nu ştiu a cui a fost ideea şi nici nu mă interesează. Cum să organizezi aşa ceva? Ei vor să spună că noi suntem vinovaţi când nu s-a pronunţat nimeni în legătură cu acest lucru? Nu se poate aşa ceva”, a declarat dr. Adrian George, cirectorul Spitalul din Năsăud.

 

Fetiţa în vârstă de 4 ani a murit luni, 14 ianuarie, la Spitalul Clinic de Copii Cluj, pe masa de operație ca urmare a unui stop cardiac.

 

O fetiţă de patru ani a murit la Cluj. MEDICII i-au prescris pentru ENTORSĂ comprese reci. Fetița a făcut SEPTICEMIE

Comentarii Facebook