Festivalul Martisorului la Cluj in 24 februarie


Festivalul Martisorului va fi organizat la Cluj-Napoca in 24 februarie de Primaria municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Cluj si Scoala Internationala Cluj.

"Festivalul Martisorului, aflat la a IV- a editie, competitie care se adreseaza prescolarilor si elevilor, de la gradinita pana la clasa a XII-a, din municipiul Cluj–Napoca. Evenimentul este gandit ca un mijloc de promovare a traditiilor romanesti in relatia Primariei cu orasele infratite. O parte din martisoarele confectionate de copii se trimit in fiecare an partenerilor nostri din orasele infratite cu municipiul Cluj-Napoca. Elevii de la sectiunea liceu, care vor fi castigatori la cele doua sectiuni ale Festivalului, desen si confectionare de martisoare vor primi drept premiu o excursie la Namur - orasul nostru infratit din Belgia - care va fi, de altfel si orasul invitat la zilele Clujului cea de a doua editie", se arata intr-un comunicat al Primariei Cluj-Napoca.

Festivalul se va desfasura in data de 24 februarie 2012, incepand cu orele 14.00, la scoala Internationala Cluj, str. Baisoara, nr. 2A, in sala International Ballroom, etajul III.

In cadrul festivalului se vor organiza doua sectiuni:

1. Desen / pictura – se pot folosi diverse tehnici, tema fiind "Martisorul"
2. Atelier de creatie - confectionare si expozitie de martisoare (se pot folosi si materiale reciclabile). Materialele necesare pentru confectionarea martisoarelor vor fi asigurate de catre elevii participanti si de scoala Internationala Cluj. Creatiile pot sa contina si mesaje in limbile oraselor infratite cu orasul nostru.

Comentarii Facebook