Femeie filmată în Florești cum aruncă gunoaie în Someș. E lejeră, semn că face asta zilnic - VIDEO


O femeie care locuiește în ghetoul de romi din Florești a fost filmată în timp ce arunca un sac cu gunoaie în Someș. Aceasta are un comportament foarte relaxat, semn că face asta periodic. 

Floresti, 30 mai, aprox ora 17, arunca gunoiul direct în Someș. Trimitem și d-lui primar. Se spunea că nu va tolera asemenea situații și că au amplasat camere. După acum arată locul…”, scriu cei de la ANCBP Antibraconaj si Antipoluare Cluj.

Ecologistul Adrian Dohotaru cere ca cei care locuiesc acolo să nu fie evacuați: ”Potrivit unui răspuns oficial de zilele trecute, încă nu au instalat camere, urmează, potrivit angajamentului de acum câteva luni. Acolo nu va merge cu amenzi, i-am spus la TVR Cluj primarului Pivariu, pt ca nu vor fi plătite, trebuie câteva proiecte sociale, iar la bugetare participativa e unul câștigător legat de deșeuri la Someș. Mai mult, prin Parlament am trecut o Lege a Așezărilor Informale, care trebuie aplicata și în Florești pentru a vedea problemele din ghetou și a lua masuri de deblocare, dar nu evacuare, deci integrând cetățenii din ghetou nu alungând-i și mai departe. Acolo par saci din construcții, e clar nefisacalizata debarasare deșeurilor de pe șantiere”.

Acesta a mai spus că unele locuințe de pe malul Someșului sunt ilegale: ”O parte sunt legale, altele nu, se poate verifica pe baza autorizațiilor de construire emise de Primărie. Dar problema e mai larga decât de simpla verificare a autorizațiilor de construire, trebuie văzut ce capacitate și dorința administrativa e de a asigura servicii publice pt acei oameni, drepturi dar și responsabilități”.

Comentarii Facebook