Femeie de 78 de ani atacată în Grigorescu de un câine periculos. Bichonul femeii a fost ucis - FOTO


O femeie de 78 de ani a fost atacată miercuri, în jurul orei 8:30, în cartierul Grigorescu, pe strada Hațeg, de un câine periculos. Animalul doamnei a fost omorât în timpul agresiunii. 

Câinele care a atacat în Grigorescu a scăpat dintr-o curte

În jurul orei 8.30 pe str Hațeg din cartierul Grigorescu un câine bej fără stăpân în preajmă a atacat-o violent pe mama mea, o persoană în vârstă 78 ani și pe cățelușul ei, un bichon frise de 5 ani pe nume Puki. În urma atacului, mama a fost doborâtă la pământ, iar bichonul atacat furibund. O doamna în zona care era cu mașina a dus-o pe mama cu cățelul la cabinetul veterinar, unde dl doctor a încercat să-l stabilizeze, l-a și operat, dar mușcăturile erau prea mari, abdomenul perforat și cățelul a murit. Mama a suferit un șoc, repet, recent operată pe inimă, tensiunea i-a crescut mult și nici acum nu e bine”, ne-a relatat Lucian G. fiul femeii atacate.

Poliția a mers și a ridicat câinele agresiv care a atacat femeia de 78 de ani

Am sunat ulterior la poliție, doar în jur de 12.00 datorită celor menționate mai sus. Între timp însă a sunat cineva pe la 9.00, probabil care a văzut incidentul. Polițiștii secției 5 din Grigorescu au identificat câinele și proprietarul acestuia. Înțeleg ca au ridicat câinele și sancționat contravențional proprietarul pentru mușcături. Dar nu știm ce urmează, câinele e un pericol, înțeleg ca a mai fost implicat și în alte atacuri. Probabil de aceea și poliția l-a identificat așa repede.

Câinele trebuie eutanasiat și proprietarului făcut dosar penal. Voi continua demersul. Polițiștii secției 5 au deja dosar și îl voi completa cu adeverința de deces a bichonului.

Nu știu cine e proprietarul, doar adresa lui de unde a ieșit din curte câinele criminal”, ne-a relatat Lucian G. fiul femeii atacate.

Biroul de presă al Poliției Cluj a precizat că ”din informațiile primite, ieri, în prezența polițiștilor, animalul a fost ridicat de către reprezentanții ecarisajului”.

Poliția a declanșat o anchetă

La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la prezența unui exemplar canin care părea a fi agitat, pe strada Alexandru Vlăhuță.

Echipajele polițiștilor și jandarmilor prezenți la locul indicat au fost însoțite de un medic veterinar și de reprezentanții Serviciului Ecarisaj, care au preluat animalul.

Ulterior, în jurul orei 12.50, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 era sesizat că în cursul dimineții, câinele care aparținea unei femei, ar fi fost atacat de un alt exemplar canin, precizându-se că, în urma atacului, câinele acesteia a murit.

În cadrul verificărilor, polițiștii au identificat deținătorul animalului în cauză, urmând a fi aplicate măsurile prevăzute de OUG 55/2002.

De asemenea, aspectele constatate de polițiști urmează a fi trimise unității de parchet, în vederea analizării stării de fapt și întrunirii unor eventuale elemente constitutive ale vreunei infracțiuni prevăzute de OUG 55/2002.

Foto: Adresa de unde a ieșit câinele

Comentarii Facebook