Fata din Huedin care a luat ZECE la BAC vrea să emigreze. S-a săturat de sărăcia de la Huedin

 

Doriana Șandru, tânăra de la Liceul din Huedin, care a luat zece la BAC, vrea să emigreze.

 

Ea a spus că ar vrea să studieze în Germania, unde are și rude. ”Am așteptat să aflu rezultatul pentru a mă decide. Nu știu încă ce voi face. Nu m-am gândit, dar probabil că voi merge la studiu în Germania, pentru că am acolo rude”, a mai povestit ea.

 

Diriginta tinerei a caracterizat-o pe Doriana ca pe o tânără ”foarte, foarte serioasă”.

 

Doriana Șandru a avut media zece gerenală în cei 4 ani și a avut zece pe linie și la BAC. Este foarte, foarte serioasă. Extraordinar de serioasă și ambițioasă, având o dorință foarte mare a acapara tot ce e nou. Cred că a învățat foarte mult.

 

În timpul orelor, dacă era o temă comună, nu arăta interes extraordinar, dar dacă era ceva nou, totul era incitant pentru ea”, a povestit pentru Știri de Cluj diriginta tinerei, Carmen Vălean, de la Liceul Tehnologic Huedin.

 

Tânăra a vrut la un moment dat să se mute de la liceul din Huedin, la o școală de top din Cluj-Napoca, dar planul a fost abandonat, cel mai probabil din cauza costurilor. ”Naveta era mai costisitoare. Și-a manifestat intenția de a pleca, dar a rămas la noi, ceea ce ne-a bucurat foarte mult. 

 

Mie, personal, nu mi-a spus motivul. De asemenea, nu mi-a spus nici ce și-ar dori să facă în continuare. Doriana este puțin mai închisă, mai calculată. Mai milităroasă. Ea este singurul copil al familiei. Spre exemplu, vestimentar, dacă în oraș exista o anumită modă ea nu se conforma, ci avea moda ei”, a mai povestit diriginta fetei. 

 

Doriana Șandru era și o fată cu frică de Dumnezeu. ”A participat și la Olimpiada de religie faza județeană și națională și a avut rezultate foarte bune. Era pasionată de filosofie, dar mama fetei se implica mult în educației ei. O ducea la ore de germană, dar și la sport”, a mai spus diriginta.

 

Situația economică a familiei Șandru nu este cea mai bună. Tatăl fetei lucrează ca șofer, iar mama este casnică, din câte a spus diriginta. Toate aceste motive o determină, probabil, pe eleva de zece să se gândească să plece în Germania, unde posibilitățile sunt nelimitate față de sărăcia de la Huedin.

Comentarii Facebook