Fara acordul vecinilor, clujenii mai pot tine cel mult doua animale de companie in apartament

 

Clujenii care au in locuinta mai mult de doua animale de companie si nu au acordul vecinilor risca amenzi aspre, cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei.

 

Politia comunitara va aplica sanctiunile pe baza plangerilor depuse de vecini. Astfel ca persoanele care vor sa creasca in locuinta mai mult de doua animale de companie vor trebui sa ceara un acord din partea vecinilor, iar daca nu il primesc trebuie sa se conformeze.

 

Reprezentantii primariei sustin ca sunt mii de plangeri din partea clujenilor deranjati de galagia si mizeria facuta de animalele crescute la bloc sau langa si sunt chiar si procese in instanta.

 

Proiectul aprobat mai prevede ca animalele domestice pot fi crescute in zona strazilor Fabricii de Zahar, Bulevardul Muncii, Oasului si Maramuresului. De asemenea, este permisa detinerea lor pe malul stang al Somesului si in zona strazilor Beiusului si Ghimesului, dar nu mai mult de cinci capete pe familie. Pot fi crescute cinci pasari de curte de mari dimensiuni si zece daca sunt mai mici.

 

In locuintele colective pot fi detinute doar animale de compania, caini sau pisici, care trebuie sa aiba si spatiu de miscare, hrana si conditii corespunzatoare.

 

 

Comentarii Facebook