„Faptul că există niște autorizații inventate nu ne ajută să dormim”. Clujenii, indignați de gălăgia de la BT Arena


Clujenii care locuiesc în zona BT Arena au întâmpinat dimineața de vineri mai puțin odihniți. Oamenii zic că nu pot dormi din cauza muzicii de la arenă.

Se pare că „muzica bubuie” în zonă și după ora 22.00.

„Din nou bubuie muzica la BT Arena, după ora 22:00. Este joi, oamenii lucrează mâine. Oare totuși când se rezolvă?

Faptul că există niște autorizații inventate nu ne ajută să dormim”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj, trimisă în seara de joi.

Precizăm că cei care sunt deranjați de gălăgie, folosirea aparatelor audio-vizuale cu intensitate maximă, atât în apartamente, cât și în curtea blocului, pot suna oricând la poliție. Legea le apără dreptul la liniște.

„Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 şi 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora este interzisă” – arată Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe, se sancționează cu amenzi între 2000 și 3000 de lei. Mai mult, dacă perturbarea liniștii se repetă într-un interval de 24 de ore, amenzile cresc semnificativ, ajungând până la 6000 de lei și muncă în folosul comunității.

Comentarii Facebook