Clujenii vor plati in februarie facturi mai mari cu 5 la suta la incalzire, pentru luna ianuarie

Reprezentantii Regiei Autonome de Termoficare sustin ca facturile la incalzire  pe luna ianuarie, cand s-au inregistrat chiar si -21 de grade Celsius, vor creste cu doar 3 pana la 5 procente.

 

Conducerea RAT sustine ca in perioada 22-26 ianuarie, cand in judetul Cluj a fost Cod galben de ger, a crescut consumul de gaze pentru producerea agentului termic. Cu toate acestea, facturile nu vor creste semnificativ, ci doar cu pana la 5 procente fata de cele din luna decembrie 2009.

 

In ultima luna a anului trecut, clujenii au platit pentru incalzire si apa calda, in medie, 158 de lei pentru un apartament cu o camera, 233 de lei pentru unul cu doua camere , 286 de lei pentru unul cu trei camere si 361 de lei pentru o locuinta cu patru camere.

 

In Cluj, in luna ianuarie temperaturile au fost sub media fireasca pentru aceasta perioada. In intervalul 22-26 ianuarie, in oras au fost inregistrate temperaturi mai scazute de -15 grade Celsius, fata de -3 grade, cat este media multianuala pentru acesta perioada.

 

Si consumul de gaze naturale a crescut in aceasta perioada. Specialistii estimeaza ca facturile vor fi mai mari cu pana la 20 la suta pentru cei care se incalzesc cu gaze naturale.

Comentarii Facebook