Expoziții de duzină la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

 

Închis de 6 ani, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei organizează sporadic expoziții de duzină. 

 

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei organizează marţi, 31 martie, ora 12.00, vernisajul expoziţiei DE VITA CAESARUM - Mari împăraţi în arta medalistică a lui Christian Wermuth (1661-1739), la sediul central (str. C. Daicoviciu, nr. 2).

 

Expoziţia aduce în atenţia publicului ”seria imperială” de medalii a maestrului gravor Christian Wermuth (216 piese păstrate în colecţia MNIT, dedicate împăraţilor romani, bizantini, carolingieni, romano-germanici şi habsburgici), prezentată într-un cadru care evidenţiază climatul cultural-politic al epocii baroce în Europa Centrală. Expoziţia oferă o incursiune captivantă atât pentru cei pasionaţi de numismatică, medalistică şi istorie cât şi iubitorilor de frumos în general”, se arată într-un comunicat al Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei. 

 

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 31 martie – 30 mai 2015. Program de vizitare: marţi, joi - sâmbătă între orele 10.00-16.00 şi miercuri între orele 12.00-18.00.

 

În mod normal, aceste monede ar trebui să fie accesibile publicului fără a fi organizată o expoziție specială, dar pentru acest lucru ar trebui ca Muzeul să nu mai fie un șantier de 6 ani.

 

Între timp, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei este închis din 2009, de când au început lucrările de restaurare, iar DNA Cluj a demarat o anchetă în acest caz. 

 

Procurorii DNA Cluj au descins la Muzeul de Istorie a Transilvaniei! Contractul cu firma Artex e PENAL

Comentarii Facebook