Expoziție Nicolae Maniu la Cluj! Cel mai vândut pictor român expune la Muzeul de Artă

 

Marele pictor român, Nicolae Maniu, va expune la Cluj-Napoca, în perioada aprilie - mai, 107 tablouri la Muzeul de Artă, în cadrul celei mai mari expoziții personale din cariera pictorului. 

 

Publicul poate admira în expoziția ”Jubileu - Nicolae Maniu” 92 de tablouri din colectia muzeului, a artistului și alte 15 din colecții particulare din Germania și România.

 

Expoziția va putea fi admirată în perioada 12 aprilie - 25 mai 2014 și face parte din programul ”Artiști de marcă ai Clujului”.

 

”Ideea unei astfel de retrospective o am de multa vreme, mai ales ca eram mai tot timpul intrebat in Cluj cand voi mai expune aici. Este cea mai mare expozitie a mea din toata viata si cuprinde o diversitate a lucrarilor si ideilor care chiar si pe mine ma impresioneaza”, a declarat pictorul Nicolae Maniu. 

 

Între tablourile expuse se numără primul tablou in ulei al pictorului - o copie dupa Nicolae Grigorescu realizata de Nicolae Maniu la 15 ani, dar și cel mai recent, din octombrie 2013, intitulat ”Ultima cruciada”. Nu lipsesc nici cunoscutele ”Poarta Purgatoriului”, ”Sub semnul Vărsătorului”, ”Vise interferente”, ”Tentația convertirii” sau ”Capcana de ingeri”. 

 

Nicolae Maniu a fost catalogat drept ”cel mai vandut pictor român”. El s-a născut în urma cu 70 de ani la Turda și a absolvit, în 1969, Institutul de Arte Plastice ”Ion Andreescu” Cluj, sectia sculptura.

 

Nicolae Maniu a fost primit și de conducerea Consiliului Județean Cluj. 

 

Comentarii Facebook