Expoziție ”3D Roma-Sarmizegetusa” la Muzeul de Istorie a Transilvaniei

 

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei va găzdui din 7 aprilie prima expoziție internațională virtuală ”3D Roma-Sarmizegetusa. Turn ON the History”.

 

Expoziţia este o nouă modalitate atractivă de a descoperi și învăța istoria şi constituie, atât pentru cei tineri, cât și pentru cei pasionați de istorie și arhitectură,  o invitaţie la o călătorie în timp și spațiu chiar la Cluj-Napoca, anunță organizatorii.

 

”Expoziția 3D Roma-Sarmizegetusa. Turn ON the History” reprezintă un concept modern de expoziție interactivă pentru public, fiind prima expoziție internațională de acest gen din România ce prezintă elemente din cultura antichității clasice romane. Monumente din Cetatea eternă, Roma, dar și din capitala provinciei Dacia, Colonia Dacica Sarmizegetusa, așteaptă să fie vizitate în cadrul acestei expoziții la MNIT.

 

Reconstituirile 3D au fost realizate de echipa MNIT în parteneriat cu Istituto per le Tecnologie Applicate ai Beni Culturali din Roma. Piesele arheologice după care s-au realizat modelele 3D au fost puse la dispoziție de muzeul Mercati di Traiano - Museo dei Fori Imperiali din Roma, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Comentarii Facebook