Miercuri 5 Octombrie

Explicațiile Jandarmeriei Cluj, după luptele de stradă cu suporterii U Cluj și Steaua București - FOTO și VIDEO


Jandarmii clujeni au explicat care a fost filmul evenimentelor de joi, 7 aprilie, dinainte și din timpul partidei dintre U Cluj și CSA Steaua București.

Au fost trei momente fierbinți. Unul în Piața Unirii, unde a fost o alercație între trei suporteri U Cluj și doi din galeria Stelei. 

Premergător începerii partidei, în jurul orei 16:20, în zona Piaţa Unirii a avut loc o scurtă altercație între 3 membri ai galeriei gazdă și 2 membri ai galeriei oaspete, altercație care a fost imediat aplanată de forțele de ordine. Persoanele implicate au fost identificate și sancționate contravențional”; spun cei din Jandarmeria Cluj. 

În timpul meciului, au fost alte scandaluri: ”Pe timpul desfășurării partidei de fotbal, la finalul primei reprize, membri ai galeriei oaspete au încercat să pătrundă pe suprafața de joc prin distrugerea unor porțiuni din gardul care separă peluza oaspete, aruncând cu părți din gard și scaune. Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestui situaţii, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii.

Suporter de la Steaua București făcut KO în Cluj, de un jandarm - VIDEO

Până în momentul de față s-au aplicat 8 sancțiuni la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 2300 lei și 2 avertismente scrise și o sancțiune la 1 Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 1500 lei.

Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi.

De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tuturor celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora”, anunță Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Bătălia dintre suporterii U Cluj și Steaua București s-a dat în Piața Muzeului

În jurul orei 17:45, un grup de 7 suporteri steliști s-a deplasat în zona Piața Muzeului, la terasele unde erau suporterii clujeni și-au intrat în contact cu aceștia având loc violențe fizice. Jandarmii aflați în zonă au intervenit pentru a opri conflictul, reușindu-se în scurt timp izolarea celor două grupuri. 

VIDEO - Bătaie ca în filme între fanii U Cluj și Steaua București, în centrul Clujului - EXCLUSIV

Un suporter clujean a fost reținut, iar pe timpul cât era condus către autospeciala Jandarmeriei, doi suporteri steliști au intenționat să îi lovească pe cei doi jandarmi care îl însoțeau și pe suporterul advers. Jandarmii au ripostat, unul dintre suporterii agresori fiind imobilizat și el.

În prezent sunt în desfășurare activități pentru identificarea celor implicați în incident. De asemenea, este analizată și acțiunea forțelor proprii, pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident.

Până în momentul de față s-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.800 lei, astfel: 

-16 sancțiuni la la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 6.200 lei și 2 avertismente scrise;

 - 2 sancțiuni la Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 2.500 lei”, mai precizează Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Comentarii Facebook