Duminica 28 Aprilie

Experiență unică, la Cluj, pentru zeci de elevi din toată țara! Tinerii experimentează viața de student la Medicină, în tabăra organizată de UMF Cluj


Zeci de elevi din toată țara se vor bucura în următoarele două săptămâni, la Cluj, de momente unice. În cadrul unei tabere de vară, organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, tinerii vor avea ocazia să experimenteze viața unui student la Facultatea de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie.

În acest an, 75 de elevi din clasa a XI-a s-au înscris la Junior Summer MedSchool, tabăra de vară de la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, spun organizatorii. Tinerii care au completat chestionarul au fost selectați, în funcție de rezultatele deosebite pe care le-au înregistrat pe parcursul anului școlar, dar și după activitățile extracuriculare, de voluntariat. 

DSC_5094.JPG

Junior Summer MedSchool are loc în perioada 17-30 iulie 2023, iar în cele două săptămâni, elevii de liceu vor afla cum este viața unui student la Facultatea de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie. 

De departe, cel mai interesant moment pentru elevi este cel al activităților practice, când tinerii au oportunitatea alături de „colegii” lor mai mari să disece o inimă și să abordeze noțiuni de fiziologie medicală aplicată. 

DSC_6500.JPG

Laboratoarele și cursurile din această tabără îi ajută pe elevi să se convingă dacă domeniul medical este alegerea corectă pentru ei, la fel de importantă însă este și partea de socializare. În fiecare an, organizatorii pregătesc o serie de activități care îi ajută pe elevi să lege prietenii.

P8051779.JPG

Cine stă la baza proiectului Junior Summer MedSchool? Organizaţiile studențești din Universitatea de Medicină și Farmacie „luliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj (OSM Cluj) este o organizație cu o istorie de peste 30 de ani, fiind prima organizație a studenților mediciniști din România. Fondată în 1990, OSM Cluj apără și reprezintă drepturile și interesele studenților Facultății de Medicină Cluj-Napoca. Organizația a fost creată cu scopul de a mijloci în mod legal dialogul dintre studenți și forul academic universitar, contribuind semnificativ la îmbunătățirea vieții studențești atât din punct de vedere al actului didactic, cât și pe plan social.

Organizația Studenților Stomatologi (OSS) din Cluj-Napoca este alcătuită din studenți la Medicină Dentară din cadrul UMF "Iuliu Hațieganu". De 27 de ani, prin intermediul organizației, generațiile de viitori medici stomatologi promovează profilaxia afecțiunilor dentare, susțin cauze umanitare, dezvoltându-se atât profesional, cât și personal. Anual, aceștia organizează Congresul DENTis, ce reunește, la Cluj-Napoca, peste 400 de studenți și tineri medici din întreaga țară, dornici de a dobândi cunoștințe noi. Sloganul lor este "making the world a better place, one smile at a time!".

Fondatoarea proiectului este Organizația Studenților Farmaciști (OSF). Organizația reprezintă studenții farmaciști cât și nutriționiști-dieteticieni. Pe lângă asta, își dedică tot timpul necesar pentru a crea o viață cât mai frumoasă și plină de activități pentru studenții Facultății de Farmacie și pentru a-i ajuta să devină profesioniști în domeniul sănătății prin formarea și educarea acestora.

Organizatorii speră că liceenii vor avea o experiență cât mai memorabilă în aceste două săptămâni. 

Sperăm să vă creați prietenii care să vă ducă cu gândul la aceste zile colorate de vară și să plecați din această tabără cu certitudinea că ne vom vedea anul care urmează, de data aceasta din postura de colegi, pentru a vă arăta tot ce înseamnă OSF și viața de student la Facultatea de Farmacie”, transmit cei de la Organizația Studenților Farmaciști (OSF). 

DSC_5013.JPG

Comentarii Facebook