Duminica 28 Aprilie

Experiență educațională unică la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj. Elevii au descoperit învățarea limbii germane prin muzică!


Educația poate fi plăcută și distractivă, lucru demonstrat, cu siguranță, și de cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj care au folosit o nouă metodă inedită de predare a limbii germane, pe lângă metodele de predare clasice. Elevii clujeni au participat la un workshop în limba germană ca parte a programului Deine Band: un proiect de cooperare între Deutsche Welle și Goethe-Institut, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe și prezentat în Cluj-Napoca de Centrul Cultural German.

În cadrul workshop-ului, elevii au descoperit cum învățarea limbii germane poate fi distractivă și interactivă, prin intermediul muzicii. Trupa ok.danke.tschüss a înregistrat albumul „Krasses Zeug” special pentru elevii și tinerii care învață limba germană. Melodiile au nivelul de limbă A2/B1 și ating subiecte importante precum sustenabilitatea, social media și, desigur, dragostea. 

katia centrul cultural german.jpg

Fiecare dintre cele zece videoclipuri vine cu o serie de exerciții utile învățarea limbii germane. Elevii participanți au lucrat alături de cei trei invitați din Germania pe diferite cântece și au colaborat pe echipe în cadrul unor activități specifice menite să îi încurajeze să vorbească limba germană, să fie creativi și să le dezvolte vocabularul. Ulterior workshop-ului, elevii au participat și la concertul susținut de trupa ok.danke.tschüss unde au putut asculta live cele zece cântece.

Workshopul a fost coordonat de Ilknur, alături de doi membri ai trupei ok.danke.tschüss, Marian și Lucas. Din partea Liceului Teoretic „Avram Iancu”, cei 30 de elevi participanți au fost coordonați de doamna profesor Nicoleta Bucătariu. 

3.jpeg

Proiectul DEINE BAND a fost lansat pentru a-i încuraja pe tineri să învețe limba germană interactiv prin muzică: cu melodii captivante, versuri ușor de înțeles și vocabular care completează manualele școlare. În acest scop, în 2021 a fost organizat un concurs pentru formațiile germane. Alegerea juriului și votul utilizatorilor au desemnat formația din Mannheim ok.danke.tschüss câștigătoare. Mai multe informații despre proiect: https://www.deine-band.com/de/index.html

trupa.jpeg

Foto: Marius Șumlea

Comentarii Facebook