EXCLUSIV - O clujeancă reclamă că vecinii își ridică o casă în mod ABUZIV. Femeia a rămas de mai multe ori fără apă și curent din cauza lor - FOTO


O familie din Cluj susține că se confruntă cu o situație dificilă cu vecinii. Z.N explică că, în toamna anului trecut, proprietatea de lângă locuința sa de pe strada Donath din Cluj-Napoca a fost achiziționată de mai mulți indivizi de etnie rromă, veniți din Elveția.

Femeia spune că pe proprietate a existat înainte o casă veche, însă aceasta a fost demolată, pentru a fi construită acolo una nouă.

De atunci ar fi început calvarul familiei. Clujeanca spune că nu și-a dat seama de noii vecini până s-a trezit că contractul ei pentru apă a trecut pe numele acestora.

436733210_845272097651034_38415976608260134_n.jpg

,,Mi-am dat seama foarte târziu că a fost vândută casa. Mai precis, în momentul în care contorul meu de apă de la compania de apă a trecut pe numele lor fără să fiu anunțată. Efectiv nu mai apăream, contractul meu de apă era pe numele lor. Casa era veche iar eu au început în martie să o demoleze”, a explicat femeia pentru Știri de Cluj. 

Clujeanca a sesizat Poliția după ce a constatat că nu mai avea curent pe proprietate. 

,,În momentul în care am văzut că se fac lucrări și îmi blochează una din căile de acces la proprietate, am sesizat organele de poliție. Au venit, cei de la urbanism, au constat și au făcut niște poze.

Nici măcar nu sesizam dacă nu mi rupeau cablurile de curent. În momentul în care nu am mai avut curent, am mers să verific. Se vedeau și cablurile lor care mergeau direct în contorul meu. Au rezolvat cei de la poliție problema cu curentul. ”, a spus Z.N.

441853854_1000278061743539_2426048801429662891_n.jpg

Polițiștii au anunțat-o că au întocmit un proces verbal pe care trebuie să-l trimită mai departe și să fie stabilit cuantumul amenzii.

,,Nu aveau autorizație de demolare, de construcție, nu aveau nimic, niciun act. Da, poliția mi-a transmis (n.red lucurile menționare anterior). M-am întâlnit cu poliția la fața locului, am constat împreună că s-a demolat și s-a construit, totul întâmplându-se foarte repede, în cam o lună. Le-am zis că au făcut dezastru pe drum și i-am întrebat dacă i-au amendat.” a relatat Z.N.

hhhhh.png

Polițiștii ar fi informat-o că nu ar fi putut să îi amendeze pe vecini atunci deoarece urmau să trimită procesul verbal mai departe pentru a fi stabilită pedeapsa. 

,,Mi-au spus că nu pot să le dea amendă pentru aceeași infracțiune. Nu știu dacă au dat vreo amendă atunci”, a explicat clujeanca.

Femeia a explicat că a sesizat și compania de curent pentru că a constat că vecinii s-au branțat la curentul ei. Potrivit femeii, mai mulți vecini din zonă sunt terorizați, însă nu vor să se pună cu ei. Aceștia ar fi făcut mai multe sesizări pentru probleme legate de noii vecini.

444776638_1227162208268267_8826746398514330332_n.jpg

Într-un moment de disperate Z.N a decis să apeleze și la 112, sâmbăta aceasta.

,,Au trimis un echipaj și au venit și de la secția 5 de poliție. Am reușit să vorbesc cu domnul de la poliția primăriei care se ocupă de caz și l-am întrebat care este stadiul cazului, de ce nu se opresc lucrările având în vedere că s-a ridicat deja un etaj.

Mi s-a spus că nu are ce să-i mai facă și că el a făcut toate demersurile. I-am cerut procesul verbal dar mi s-a spus că nu-l pot primi pentru că este confidențial. Am cerut cuantumul amenzii, mi s-a spus că nu s-a stabilit încă. Nu se poate așa ceva”, a explicat femeia.

Femeia spune că a făcut sesizări peste sesizări, formulând chiar și o plângere penală, însă lucrările continuă să se desfășoare fără probleme. 

jjjjjjj.png

kkkk.png

,,Nu mai am acces că mi-au blocat tot drumul cu utilajele, am sesizat mi-au luat și din proprietate, am chemat și topograful, am depus și plângere penală, toate le-am făcut.Și la inspectoratul de stat în construcții, și pângere penală și la primărie la urbanism și la poliția locală ”, a reclamat disperată femeia.

Clujeanca a ajuns la capătul puterilor cu noi vecini, dar și cu lipsa răspunsurilor din partea autorităților. 

,,În continuare lucrează, în continuare își ridică construcția, pe tot terenul, nu pe un colț. E clar că aveau nevoie de autorizație de demolare de construcție, de tot. Tot sun la poliție ca o disperată și nu am niciun răspuns”, a concluzionat femeia. 

IPJ Cluj confirmă evenimentele, menționând că a fost întregistrată și o plângere.

,,Avem depusă o plângere pentru distrugere’’, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj. 

Comentarii Facebook