Miercuri 24 Aprilie

EXCLUSIV! Bolnavii psihic de la Borşa au votat la referendum

 

Bolnavii psihic cronic, internaţi la Spitalul de Boli Psihice Cronice din Borşa, şi-au putut exercita dreptul de vot în cadrul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit reprezentantului spitaulului aici sunt internaţi 197 de bolnavi. 100 dintre aceştia au dreptul, potrivit legii, de a-şi exprima opţiunea electorală, restul fiind puşi sub interdicţie în baza unor hotărâri judecătoreşti, fiind declaraţi alienaţi sau debili mental.

"Există cazuri cu schizofrenie care au discernământ. Vă pot da asigurări că cei puşi sub interdicţie nu au votat. Şi-au exprimat dreptul de vot doar bolnavii care pot vota, cum ar fi alcoolicii sau alte boli mai puţin grave”, a declarat Ana Jucan, Directoarea Spitalului de Boli Psihice Cronice din Borşa.

În urma prezentării condiţiilor cu privire la exercitarea dreptului de vot, 41 dintre pacienţi au cerut să li se creeze condiţii pentru a vota.

Astfel, preşedintele secţiei de votare din localitate a aprobat deplasarea urnei mobile pentru a li se crea condiţiile necesare.

La noi în spital, jumătate dintre pacienţi sunt puşi sub interdicţie prin hotărâri judecătoreşti, iar cealaltă jumătate pe baza recomandării medicilor de specialitate”, a mai spus Ana Jucan.

Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa a fost înfiinţat în anul 1957 are un număr de 215 paturi şi este situat la 38 km de Cluj Napoca, în localitatea Borşa.

Comentarii Facebook