Evantaie si accesorii de moda feminina din secolul al XIX -lea, expuse de Muzeul de Istorie a Transilvaniei


Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj si Primaria Cluj-Napoca organizeaza o expozitie de evantaie si accesorii de moda feminina din secolul al XIX -lea.

Expozitia este deschisa timp de o luna, pana in 15 octombrie, iar evantaiele apartin stilurilor Empire, Biedermeier si dn perioada Art Nouveau.

"Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT), in colaborare cu Primaria Cluj-Napoca, organizeaza expozitia temporara 'Evantaie si accesorii de moda feminina'. Majoritatea evantaielor dateaza din secolul al XIX-lea, purtand amprenta stilurilor Empire, Biedermeier, a stilurilor istoricizante si, a perioadei Art Nouveau si impresioneaza prin varietatea materialelor si a tehnicilor de executie.    Accesoriile de moda feminina provin si ele, in cea mai mare parte, din secolul al XIX-lea, remarcandu-se atat prin utilitate, cat si prin eleganta si rafinament. Pentru expozitie au fost selectate posete, pantofi, manusi", anunta reprezentantii MNIT.

Evantaiele si accesoriile care sunt expuse au fost fie achizitionate de Muzeul clujean, fie au fost donate de unele familii de vaza ale Transilvaniei, precum cea a contelui Geza Kuun sau familia Eugen F. Moga, fost primar al Huedinului si membru marcant al PNL in perioada interbelica. 

Expozitia este deschisa in perioada 15 septembrie - 15 octombrie la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook