Evaluare Națională 2022: Astăzi vor fi publicate rezultatele finale după contestații


Elevii de clasa a VIII-a vor afla joi, 30 iunie, care sunt rezultatele finale obținute după contestații la examenul de Evaluare Națională. 

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate joi, 30 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea săptămâna trecută că numărul mediilor peste 5 obținute de elevi la Evaluarea Națională 2022 a înregistrat „o maximă absolută” în raport cu ultimii 10 ani, fiind de 82,3%. 

Numărul mediilor peste 5 este o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani - 82,3%, adică 122.166 elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestaţii. Anul trecut am avut 76,8%, deci cu 5,5% mai puţin”, declara ministrul săptămâna trecută. 

Județul Cluj se află pe primul loc în țară la Evaluarea Națională cu 92,7% din note peste 5, după rezultatele publicate înainte de contestații. 17 elevi din județul Cluj au reușit performanța de a obține 10 „curat” la examenele din cadrul Evaluării Naționale.



Comentarii Facebook