Evaluare națională 2021. Ministerul Educației a făcut anunțul. Când vor avea loc examenele


Evaluare națională 2021. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat calendarul oficial al evaluărilor naționale pentru anul 2021. Când vor avea loc examenele.

Evaluare națională 2021. Calendarul evaluărilor naționale

Elevii de clasa a doua, a patra și a șasea susțin evaluările în aprilie, după cum a anunțat ministrul Educației.

Evaluările vor începe la clasa a doua pe data de 20 aprilie cu proba de limba română examen scris. Vor continua în data de 12 mai cu debutul evaluărilor la clasa a șasea, limbă și comunicare mai exact, și vor continua pe 18 mai, clasa a patra, încep de asemenea cu limba română”, a declarat Cîmpeanu.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre cum vor fi folosiți banii din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Evaluare națională 2021. Comisia Europeană a făcut recomandări pentru învățământul românesc

Cu siguranță Ministerul Educației va face tot posibilul pentru un procent cât mai mare din PNRR alocat educației. Ne raportăm la nevoile naționale și nu ne raportăm la necesarul altor date. Există, de asemenea, o recomandare a Comisiei Europene care vizează alocarea pentru educație într-un procent de circa 10%”, a mai adăugat ministrul.

Pe de altă parte, simulările claselor a opta și a douăsprezecea pentru pregătirea evaluării naționale 2021 și bacalaureat 2021 se vor face fizic, indiferent de scenariul în care funcționează școala, cu excepția carantinei.

Evaluare națională 2021. Cum se învață în scenariul roșu?

De asemenea, au apărut precizări noi despre cum se face școală în scenariul roșu, scenariu în care se află și Capitala. Ministerul Educației a anunțat noi precizări referitoare la desfășurarea orelor de curs în scenariul roșu. 

Potrivit documentului emis de Ministerul Educației, nu există restricții numerice pentru învățământul preșcolar și primar. Cei mici vor merge fizic la școală, cu toți colegii, fără vreo interdicție. În cazul claselor a opta este impusă o limită de 15 elevi în clasă.

Câți elevi au voie în fiecare clasă de liceu, profesională și postliceală

În cazul claselor terminale de liceu, profesional și postliceal limita este de 17 elevi într-o clasă.

Ministerul Educației a mai precizat că elevii care merg fizic la școală, pe lângă interdicțiile anunțate, trebuie să respecte regulile sanitare de bază, cum ar fi purtarea măștii de protecție, igiena, precum și distanțarea fizică.


Comentarii Facebook