Eșec la concursul pentru șef al Poliției Cluj. Comisarii Ciprian Miron și Mircea Rus au picat examenul

 

Concursul pentru funcția de șef al IPJ Cluj s-a soldat cu un eșec, după ce comisarii șefi Ciprian Miron și Mircea Rus au fost reprinși.

 

Marți, 14 noiembrie, a avut loc concursul, dar comisarul Ciprian Miron, actualul șef interimar al Poliției Cluj, ar fi obținut nota cinci. Contracandidatul său, comisarul șef Mircea Rus, s-a clasat al doilea la concurs.

 

Conform unor surse citate de Evz.ro, întrebările, nouă la număr, au vizat, în marea lor majoritate, domeniul logistic mai apropiat de Ciprian Miron, care a condus în ultimul an, ca interimar, IPJ Cluj.

 

Marele perdant al concursului este comisarul Ciprian Miron, fiind creditat cu mari șanse de succes de sursele din IPJ Cluj.

 

Postul de șef al IPJ Cluj a rămas vacant din 11 septembrie 2016, după ce chestorul Tudor Grindeanu a ieșit la pensie, iar în locul acestuia a fost numit interimar comisarul șef Ciprian Miron, un apropiat al filierei Alba, a fostului ministru de Interne, Ioan Rus, și a șefei DNA, Laura Codrușa Kovesi. 

 

De altfel, Ciprian Miron a fost adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Alba Iulia (2006-2010) și apoi şef al Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca (din 1 iulie 2016 până la 31 august 2016).

 

Comisarul-şef de poliţie Ciprian Miron a fost repartizat la Poliția Cluj în 2015, adus de Tudor Grindeanu. Într-un an de zile, Miron (din 2015 de când a fost repartizat la Poliția Cluj) a trecut prin funcția de adjunct al Secției 2 Poliție, apoi a fost șeful Secției timp de câteva luni, iar din 1 iulie 2016 a fost pus șeful Poliției Cluj-Napoca. Nu a stat acolo numai 2 luni pentru că acum este șef peste toată poliția clujeană.

 

Ciprian Miron lucrează de 16 ani în MAI şi timp de cinci ani a fost ataşat de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. Miron a urmat și cursurile Academiei FBI din statul american Virginia.

Comentarii Facebook