Escroci prinși în flagrant la Cluj în timp ce încercau să îi vândă unui bărbat apă în loc de motorină



Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce au fost prinși în flagrant de polițiștii clujeni încercând să vândă apă în loc de motorină.

La data de 27 mai a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Secţia 7 Poliţie, au organizat o acţiune în vederea depistării unor bărbaţi care ar fi înşelat mai multe persoane prin substituirea combustibilului oferit spre vânzare cu apă.

În acest context, au fost identificaţi doi bărbaţi care urmau să vândă unei persoane de 40 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, 200 de litri de ,,motorină” (apă) contra sumei de 800 de lei”, potrivit reprezentanților IPJ Cluj.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că în perioada 21 aprilie - 27 mai a.c., cei doi bărbaţi ar mai fi comis alte trei fapte de înşelăciune de acelaşi gen, cauzând un prejudiciu de peste 4.000 de lei.

După ce victimele se înțelegeau cu cei doi suspecți, acestea lăsau contravaloarea şi ridicau canistrele fără să le verifice conţinutul.

În urma investigaţiilor efectuate de oamenii legii, la data de 27 mai, în jurul orei 14:30, cei doi bărbaţi de 21, respectiv de 25 de ani, din Cluj-Napoca, au fost prinşi în flagrant pe raza cartierului Someşeni din Cluj-Napoca.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj şi a Serviciului de Operațiuni Speciale Cluj.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către poliţiştii clujeni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”, faptă prevăzută de Codul penal, urmând a fi prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere legală.

Comentarii Facebook