Duminica 28 Aprilie

Emil Boc susține ideea pietonalizării aleii din jurul Lacului din Gheorgheni. De ce nu se face? - FOTO

 

Primarul Emil Boc a răspuns inițiativei Asociației ”SOS Lacurile din Gheorgheni” și a spus că susține pietonalizarea zonei din jurul lacului Gheorgheni 1.

 

In principiu sustinem ideea folosirii spatiului din jurul lacului Gheorgheni 1 ca loc de promenadă, prin inchiderea accesului auto, care actualmente se desfășoară in sens unic dinspre str. Între Lacuri.

 

Din punct de vedere a traficului auto, închiderea circulației pe lângă lac nu ridică probleme în situația în care conducerea Iulius Mall revizuiește reglementările de circulație în incinta parking-ului subteran, în sensul deschiderii circulației în dublu sens, fapt care ar reda posibilitatea clienților să iasă din parking înspre strada Alexandru Vaida Voevod pe la intrarea principală.

 

Pentru închiderea circulației auto pe lângă lac, este necesar modificarea HCL nr.62/2013 prin care s-au aprobat reglementarile urbanistice pentru ansamblu de clădiri pentru comerț, birouri, servicii amenajare perimetrală lac.

 

Ținând cont de cele de mai sus, vă informam ca vom face toate demersurile care tin de municipalitate pentru ca în final să se redea clujenilor zona pietonala de langă lac”, a precizat primarul Emil Boc.

 

Cu toate acestea, ne exprimăm mirarea că Primăria Cluj-Napoca nu a aprobat închiderea temporară a traficul auto timp de două ore, mai ales că în afară de picnicul activist ”SOS Lacurile Gheorgheni” se mai desfășoară un eveniment al Asociației Județene a Pescarilor Sportivi Cluj în parteneriat cu Primăria”, au precizat organizatorii Asociației ”SOS Lacurile din Gheorgheni”.

 

De Ziua Copilului, 1 Iunie, va fi organizat un picnicul de la ora 11.00, pe aleea din apropierea Lacului Gheorgheni 1.

Comentarii Facebook