Emil Boc renunță la ”vânătoarea” celor care își fac flotant de centru, pentru a-și da copiii la școlile de fițe

 

Primarul Emil Boc a spus că nu vor mai fi făcute plângeri penale împotriva părinților care își fac flotant fictiv în centrul orașului pentru a-și da copiii la școlile de fițe.

 

Se pare că a avut un efect mesajul nostru. Școlile de cartier sunt mult mai bine cotate anul acesta, decât în anii anteriori. Așa mi-a spus inspectorul general. Nu o să facem procese penale. Nu o să deschidem anchete penale pentru părinți, pentru că, în ultimă instanță, fiecare părinte ce a dorit: a vrut să fie mai bine pentru copilul lui, să aibă șansa să facă o școală bună. Nu vor fi deschise anchete penale, dar și în anii următori se va aplica prevederile legale cu privire la regula flotantului, pe care le aplică Poliția și nu Primăria, pe baza dispozițiilor venite de la Ministerul Administrației și Internelor.

 

Pe de o parte dorim să finalizăm discuția cu directorii școlilor pentru a-i duce pe copiii din clasele I - IV cu autobuzul din cartier și până în față la Coșbuc, Șincai, Racoviță, Bălcescu și Avram Iancu, pentru că acolo se creează marile ambuteiaje și probleme de trafic. Sperăm să accepte și părinții și apoi nu mai avem alte mijloace altervative de a găsi soluții la problemele de aglomerație din centru. 

 

Unele licee am văzut că au un angajat la școlii, care în momentul în care părintele ajunge deschide portiera și ia copilul de mână și îl duce direct în curte fără ca părintele să mai oprească și să conducă copilul până în curte. Așa se întâmplă la Seminarul Ortodox de pe Avram Iancu, unde se staționează foarte puțin.

 

Pentru viitor ne concentrăm pe mijloace care să rezolve problema pe fond și nu pe mijloace de sancționare care nu își arată eficiența”, a explicat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

 

În 2 martie, primarul Emil Boc era mult mai tranșant: ”Prima dată proprietarii vor fi trași la răspundere. Putem verifica simplu: dacă sunt trecuți la cheltuielile de bloc cu o persoană sau două în plus, ești trecut în cartea de imobil și dacă te-a văzut cineva în zonă. Dacă nu se constată asta, se face plângere penală pentru fals în declarații”. 

 

Declarațiile acestuia au atras un val de reacții atât pro cât și contra măsurii.

 

Primarul Emil Boc declară război celor care își fac flotant de centru, pentru a-și da copiii la școlile de fițe

 

 

Comentarii Facebook