Emil Boc, la volanul unei Dacii 1300, care refuza să pornească - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a primit caravana poloneză de turiști care reface drumul spre litoralul Mării Negre, iar cu această ocazie s-a urcat la volanul unei bătrâne Dacii 1310.  

 

Din caravana ”GO România!” au făcut parte 15 maşini Dacia 1300, 1310, Oltcit şi Polski Fiat, care a refăcut, simbolic, itinerariul parcurs de turiştii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii 1970 – 1980.

 

Emil Boc i-a primit pe turiști și s-a urcat și la volanul unei Dacii 1300 care îi aparţine preşedintelui Asociaţiei ”Drum Bun” din Cracovia, Michal Sowa. Mașina a refuzat să pornească, în ciuda eforturilor. 

 

Benzineşte, scânteieşte dar nu porneşte. Așa ziceam noi despre bătrâna Dacie. Mă leagă multe amintiri de maşina Dacia, cu o astfel de maşină veneam, la ocazie, în timpul liceului de la Huedin la Cluj-Napoca, cu o maşină Dacia am făcut şcoala de şoferi, mă simt la volanul acestei Dacii ca în tinereţe. Dacia este maşină adevărată, cine şi-a luat carnetul pe o Dacie va fi şofer trainic. Doar aşa poţi cunoaşte viaţa reală de a conduce o maşină, când pui mâna pe Dacie simţi o maşină cu adevărat, atunci eşti şofer în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Emil Boc, amuzat că mașina s-a încăpățânat să nu pornească.

 

Preşedintele Asociaţiei „Drum Bun” din Cracovia, Michal Sowa, a spus că proiectul s-a făcut la iniţiativa ambasadorului român la Varşovia, Ovidiu Dranga.

 

În anii 1970 – 1980, polonezii luau cu asalt litoralul românesc, iar această caravană are un aer nostalgic.

 

Caravana ”GO România” a pornit la drum în 26 iunie și se va termina în 9 iulie. Ea străbate traseul din Polonia în România pe ruta Cracovia – Satu-Mare – Negreşti Oaş – Cluj-Napoca – Hunedoara – Târgu Jiu – Craiova – Piteşti – Bucureşti – Constanţa şi retur, prin Curtea de Argeş – Sibiu – Oradea.

Comentarii Facebook