Emil Boc explică de ce marșul gay ”Cluj Pride” s-a desfășurat pe malul Someșului, în timp ce marșul anti-gay a fost în centrul orașului



Sâmbătă, 1 iulie, a avut loc mașul ”Cluj Pride” la Cluj-Napoca, organizat de comunitatea LGBT, evenimentul fiind desfășurat pe malul Someșului, între podurile Garibaldi și Napoca.

Tot în aceeași zi a avut loc și un marș anti-gay, organizat de partidele PRU, PRM și Noua Dreaptă, care s-a desășurat în Piața Avram Iancu, din centrul orașului.

Întrebat de o femeie, pe Facebook, de ce Cluj Pride s-a desfășurat într-o zonă retrasă, în timp ce evenimentul organizat de partide a avut loc în centrul orașului, primarul emil Boc a explicat că solicitarea pentru acest traseu a fost depusă de organizatorii marșului.

Marsul LGBT a fost aprobat, conform legii, pe traseul solicitat de catre organizatori. Cererile au fost aprobate, cu respectarea dispozitiilor legale, in ordinea depunerii lor. ( Prima cerere LGBT din 8 iunie nu a fost aprobata intrucat pe traseul solicitat, Piata Avram Iancu - Piata Unirii, fusese aprobat un alt eveniment public, este vorba de Opera Aperta . Ulterior, in 12 iunie a fost depusa cererea pentru adunare publica de catre Partidul Romania Unita doar pentru Piata Avram Iancu, iar in 14 iunie au fost depuse cereri de catre LGBT pentru locatii care nu au putut fi aprobate intrucat aveau ca punct de plecare Piata Avram Iancu. Solicitarile au fost respinse intrucat, potrivit legii, nu puteau fi aprobate doua adunari publice care aveau o parte din traseu suprapus. Ulterior, in 21 iunie LGBT ( Asociatia " Go Free) a depus o alta solicitare pentru traseul unde a avut azi loc adunarea, traseu care a fost aprobat, conform legii. Va multumesc”, a scris Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii Facebook