Emil Boc: Dreptul la alocatie e consfintit prin Constitutie, cuantumul nu

Emil Boc a declarat ca dreptul copiilor la alocatie este consfintit prin Constitutie, dar nu si cuantumul acestora. El a adaugat ca proiectul de lege privind diferentierea alocatiilor va fi spus dezbaterii publice.

"Nu e vorba de a face economii la bugetul de stat, ci de a reorienta aceste sume. Multi parinti care au venituri mai mari nici nu stiu care este cuantumul alocatiilor, iar oamenii care muncesc la saiba nu stiu cum sa ii dramuiasca", a declarat Boc.

Premierul a spus ca aceste alocatii trebuie orientate prioritar spre copiii care provin din familii modeste. "Vrem sa marim cuantumul alocatiilor pentru cei cu venituri mai mici si sa diminuam alocatiile celor cu venituri mai mari. E un pricipiu de solidaritate activa", a continuat Emil Boc.

El a adaugat ca prin Constitutie copiii au dreptul la alocatia de stat, dar in legea fundamentala a tarii nu se spune si cat trebuie sa primeasca micutii. "In Constitutie, dreptul este consacrat, cuantumul nu poate fi garantat, el se reglementeaza de stat", a afimat seful Guvernului.

 

Emil Boc a vorbit si de ajutoarele sociale si a spus ca sunt unii care au Mercedes in curte si beneficiaza de sprijin din partea statului. El a spus ca totul trebuie verificat la sange pentru ca banii sa mearga spre cei care au nevoie.

 

Preciyarile vin dupa ce ministrul Muncii, Vasile Seitan, a anuntat ca micutii care provin din familii instarite nu vor mai primi alocatie de stat, pentru ca trebuie facute economii, bugetul fiind limitat.

Comentarii Facebook