Elevii unei școli din Turda stau cu geaca pe ei în timpul orelor de curs. Ce explicații a dat conducerea unității de învățământ


În această dimineață un grup de părinți de la Școala Horea Cloșca și Crișan Turda au sesizat faptul că elevii stau în frig pe tot parcursul zilei. 

Părinții spun că școala are aprobate fonduri pentru încălzirea pe sezonul rece dar cu toate acestea este singura unitate de învățământ din Turda care nu beneficiază de căldură, potrivit Turdanews.net.

Copiii stau în frig este rece în clase, nu știm ce se întâmplă și cui să ne adresăm, poate ne lămurește cineva de la primărie…” transmit părinții cu speranța că semnalul de alarmă va pune lucrurile în mișcare.

Așa ceva nu este normal, deci copiii noștri sunt obligați să stea în frig, câte șase ore pe zi doar pentru că așa vrea conducerea? Sau cine vrea asta? Pentru că din câte știm, școala are suficiente fonduri puse de-o parte pentru încălzire. Așa că nu mi se pare normal să stea banii în plic și copilașii în frig, cu geaca pe ei în clasă”, mai explică o mamă, indignată de situația iscată în unitatea de învățământ clujeană. 

Ce declară conducerea școlii

Conducerea școlii spune că nu au fost înștiințată despre oprirea alimentării cu gaz și că au constatat acest lucru  în momentul în care au vrut să pornească centrala.

Autoritățile locale au aprobat în buget plata facturilor restante, însă banii nu au ajuns în contul școlii, așa că nu se putea efectua plata. Astfel că, nu se știe cu exactitate până când elevii vor fi nevoiți să stea în frig în timpul orelor de curs


Comentarii Facebook